Târgul de animale de la Logreşti, vechi de 200 de ani

Unul dintre cele mai vechi târguri de animale din judeţul Gorj se desfăşoară săptămânal în comuna gorjeană Târgu Logreşti. Autorităţile locale investesc în permanenţă bani în acest târg unde zeci de oameni îşi vând animalele în condiţii civilizate. Potrivit primarului, există documente care atestă că târgul de animale are o vechime de sute de ani.

Târgul de animale de la Logreşti este printre puţinele locuri în care animalele au parte de condiţii civilizate când sunt scoase la mezat. Autorităţile locale spun că lunar intră în bugetul local aproape 2.500 de lei de pe urma acestui târg de animale şi industriale. ”Este un punct de reper în Gorj, târgul de animale de la Logreşti este renumit de câţiva ani şi a devenit un fel de tradiţie pentru noi şi pentru comunele învecinate. La noi vin animale scoase la vânzare din tot judeţul şi chiar şi din Vâlcea, judeţul cu care ne învecinăm. Lunar încasăm în jur de 2.500 de lei, bani pe care îi reinvestim în acest obiectiv”, a spus Ion Băluţă, primarul din Târgu Logreşti.

Cât priveşte partea de dotări, târgul de animale din Logreşti este alimentat cu apă, există chiar şi un puţ în incinta târgului, padocuri, împrejmuire şi rampă destinată spălării roţilor autoturismelor. Târgul de la Logreşti este autorizat din punct de vedere sanitar-veterinar şi înregistrat în domeniul de activitate al firmelor. ”Târgul este compartimentat în mai multe zone, există compartiment de alimentaţie publică, industriale, sector de cereale, păsări, se vând de la animale până la produse pe care gospodinele noastre le vând în propria gospodărie”, a spus Ion Băluţă, primarul din Logreşti. Autorităţile locale susţin că seceta de anul acesta nu a afectat producătorii din zonă astfel că activitatea târgului va continua în condiţiile obişnuite. ”La noi în zonă recolta este vie, nu am avut nicio cerere cum că am avea culturi compromise, de fapt zic eu că acele culturi compromise au mai fost de fapt şi nemuncite. De regulă în zonă cultivăm grâu, porumb, ovăz şi orz”, a spus primarul din Logreşti, Ion Băluţă. 

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: