Organigrame noi la CE Oltenia. Primul pas: înființarea unui post de director

Noile organigrame după care se va ghida Complexul Energetic Oltenia din această lună au început cu... înființări de posturi de director. A fost creat un post de director de Resurse Umane, dar, în același timp, Directoratul companiei nu exclude ca mulți angajați să fie „retrogradați” și trimiși să lucreze în producție, unde lipsa de personal este acută. Asta în timp ce în multe cariere sunt mai puțini salariați decât în birouri.

Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei energetice, a explicat că se lucrează în continuare la două organigrame după care va funcționa Complexul Oltenia chiar din această lună.

Burlan a explicat, la Tele3, și de ce a fost nevoie să fie făcute aceste modificări în organigrama companiei. În plus, nu este exclus ca angajați din TESA să fie redistribuiți spre producție. “La nivelul companiei, se lucrează la o nouă structură. În luna aceasta, vor fi introduse noile organigrame. Era la 1 iulie discutat, dar lucrurile nu trebuie făcute fără un regulament de organizare și funcționare, fișe de post, unde redistribui personalul dacă trebuie redistribuit. Atunci când faci o reorganizare, trebuie să găsești pozițiile și eficiente, și funcționale. Are două obiective. Reducerea fluxului informatic. Prefer să vorbesc direct cu cariera, sar peste o altă structură, plus o eficiență a fondului de salarii, o redistribuire către alte activități dezavantajate la acest moment, mărirea numărului de personal la activitatea de carieră. Pentru că acolo există un personal mai mic decât în structurile centrale”, a spus Daniel Burlan.

Noutățile au început chiar cu înființarea unui nou post de director: „A fost făcută o solicitare pentru crearea unui director de Resurse Umane. S-au pus la dispoziție mai multe CV-uri. Comitetul de nominalizare din cadrul CS a făcut o analiză și a propus două sau trei persoane dintre care a ales Directoratul”.

Cât privește salariile, managerul CEO s-a abținut să spună dacă vor fi afectate sau nu lefurile angajaților. Burlan a ținut să sublinieze că „retrogradările” nu se vor face prea abrupt. Mai ales că și el a simțit-o pe propria piele în trecut: „Am ajuns de la director la simplu inginer. În decurs de patru luni, am fost plimbat de la carieră la carieră”.

Vizualizări: 5,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: