Tătaru: Pacienții grav sunt acum plimbați între spitale

Directorul Spitalului Județean Târgu Jiu a explicat într-un interviu la un post de televiziune de ce este importantă mutarea Unității de Primiri Urgențe de la sediul din Str. Tudor Vladimirescu la Spitalul „700”. Tătaru spune că acum pacienții care sunt în stare gravă sunt plimbați între spitale, pentru că sunt duși la UPU, trimiși de acolo la sediul central pentru investigații și înapoi la UPU. Dincolo de disconfortul pacienților sunt și costuri mari cu plata ambulanțelor care transportă pacienții de la un sediu la altul.

Reporter: Ce planuri aveți cu Unitatea de Primiri Urgențe, de ce vreți să o mutați?

Tiberiu Tătaru: Intenționăm să mutăm Unitatea de Primiri Urgențe de pe Tudor Vladimirescu la sediul central din Progresului. Președintele Consiliului Județean a avut mai multe discuții la Compania Națională de Investiții și la Ministerul Sănătății, încercăm atragerea de fonduri pentru mutarea nu doar a Unității de Primiri Urgențe, ci și a celorlalte secții chirurgicale în sediul principal.

Rep.: Care ar fi motivele?

T.T.: Sunt mai multe motive. În momentul actual, pacienții în stare gravă ajung în Unitatea de Primiri Urgențe, apoi sunt trimiși cu ambulanța în sediul central pentru investigații, după care se duc înapoi în strada Tudor Vladimirescu, ceea ce reprezintă o pierdere de timp și un pericol pentru viața pacientului, cu acești timpi morți în care pacientul trebuie să stea pe drum. În al doilea rând, este un aspect și de ordin economic, pentru că spitalul plătește ambulanțele care se deplasează între cele două sedii. Din toate punctele de vedere, activitatea este improprie și trebuie să schimbăm asta.

Rep.: Sunt șanse să fie obținută finanțarea?

T.T.: Domnul președinte al Consiliului Județean Gorj face eforturi consistente pe lângă Compania Națională de Investiții, pentru a reuși să facem această investiție.

Rep.: În acest moment mai aveți nevoie de medici pentru anumite specializări?

T.T.: Avem câteva secții deficitare, cum ar fi Unitatea de Primiri Urgențe, unde ar mai fi nevoie de cel puțin doi medici. Mai avem serviciul de radiologie și imagistică medicală, mai avem secția de psihiatrie care ar fi deficitare, dar și cabinetul nou înființat de genetică.

Vizualizări: 2,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: