Tătaru: Suntem cel puţin la nivelul Spitalului din Craiova

Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a prezentat ieri în cadrul Comitetului de Dialog Social o analiză a unității spitalicești despre care spune că se află cel puțin la nivelul Spitalului Clinic Universitar din Craiova.

Tătaru a vorbit și despre proiectul ce își propune comasarea celor trei locații ale spitalului din Târgu Jiu într-una singură, proiect ce a fost aprobat la Compania Națională de Investiții. „Avem introdus pe lista Companiei Naționale de Investiții, cu începerea anului 2016, tot spitalul din strada Progresului, cunoscut sub numele de Spitalul 700. Această investiție a fost deja aprobată și cred că pentru județul Gorj reabilitarea celui mai mare și important spital în integralitatea lui este obiectivul cel mai important. Sistemul spitalului în acest moment este pavilionar tocmai acest lucru încercăm prin investițiile de la Compania Națională de Investiții să-l aducem într-un singur loc, să-l facem ca un monobloc astfel încât toate serviciile medicale să poată fi oferite într-un singur loc”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean Târgu Jiu.

Conducerea spitalului spune că, în acest mod, pacientul nu ar mai fi plimbat între spitale. Totodată, Tiberiu Tătaru a vorbit despre aparatura medicală achiziționată de spital și care va ajunge în luna septembrie a acestui an. ”Anul 2015 ne aduce, în luna septembrie, aparatură medicală ultramodernă în valoare de 6 milioane de lei. Cu această aparatură, vreau să spun că suntem cel puțin la nivelul Spitalului Clinic Universitar din Craiova. Cât privește partea de resursă umană, numai medici, am reușit să atragem din diverse centre universitare precum Craiova, Târgu Mureș și București un număr de 16 medici. Eu, care am vizitat majoritatea spitalelor din țară, pot să vă spun că Spitalul Județean de Urgență este, nu printre primele, dar oricum în primele zece ne regăsim ca infrastructură, dotări și personal”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: