Taxă de 5000 de euro pentru închirierea stadionului din Târgu Jiu

Echipele care vor dori să închirieze stadionul din Târgu Jiu pentru a juca meciuri oficiale vor plăti o taxă de 5000 de euro. Propunerea a fost făcută de primarul Marcel Romanescu care nu a precizat deocamdată pentru ce eşalon se va plăti această taxă.

Stadioanele moderne construite în ultimi ani în România de CNI au fost preluate în administrare de primării (Naţional Arena, Ion Oblemenco sau Petrolul) sau consilii judeţene (Cluj Arena), iar pentru a le întreţine corespunzător administratorii au stabilit taxe de folosire a acestora în funcţie de tipul competiţiei sau evenimentului.

La Bucureşti închirierea Naţional Arena a fost, după inaugurare, stabilită la 10.000 de euro dar, între timp primăria a mai mărit taxele care acum ajung la 13.000 de euro pentru Liga 1, dar sunt mult mai mari pentru competii internaţionale.

La Craiova o echipă de Liga 1 poate juca pe Ion Oblemenco contra sumei de aproximativ 10.000 de euro, taxa fiind cam aceeaşi şi la Cluj Arena, unde apare totuşi o mare diferenţă, în funcţie de eşalonul în care evoluează echipele, respectiv  9000 de euro pentru meciuri de Liga 1, 2000 de euro pentru Liga 2 şi 1000 de euro pentru Liga 3 (toate sumele pentru două zile de închiriere, cu antrenament oficial cu o zi înaintea meciului).

La Târgu Jiu singura sumă vehiculată până acum, dar nu este încă oficială, este cea de 5000 de euro, propunere a primarului Marcel Romanescu  pentru o hotărâre de Consiliu Local:  „Cred că în luna aceasta vom avea şi un proiect de hotărâre care va asigura cadrul legal pentru folosirea bazei sportive contra cost, exceptând clubul Pandurii care are un contract de comodat, şi care prin acel contract de comodat are gratuitate la folosirea stadionului, toate celelalte formaţii care vor dori să joace pe stadionul din Târgu Jiu vor trebui să plătească o anumită sumă. Acum, eu am şi vehiculat o anumită sumă, ţinând cont de faptul că la Craiova se percepe o taxă de 10.000 de euro pentru fiecare eveniment sportiv care are loc pe acea arenă. Cred că la Târgu Jiu această taxă trebuie să meargă undeva în jurul sumei de 5000 de euro pentru fiecare eveniment organizat pe stadion”. 

La Primăria Târgu Jiu a fost depusă o primă solicitare privind închirierea arenei sportive, fiind cea făcută de patronul Universității Craiova, Adrian Mititelu, care a solicitat acelaşi lucru şi la Severin. ”La momentul acesta nu avem decât o solicitare venită din partea clubului FC Universitatea Craiova, a domnului Adrian Mititelu, o solicitare pentru folosirea bazei sportive în competiţia de Liga 3 care va începe în luna august. Dar nu am putut să îi dăm un răspuns. După ce se vor finaliza  toate lucrările şi după ce preluăm acest stadion, este clar că vom răspunde”, a mai precizat edilul.

Recepţia lucrărilor de la stadion va dura cel puţin două săptămâni, după care arena va avea nevoie de avize de funcţionare şi de omologare.

Vizualizări: 1,935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: