Taxa de pod de la Sadu, anulată de instanţă

Instanţele de judecată din cadrul Tribunalului Gorj au dat verdictul în cazul taxei de pod din satul Pleşa. Taxa a fost anulată de instanţă după ce şi Instituţia Prefectului Gorj a atacat taxa tot în instanţă pe motive de ilegalitate. Primarul din Bumbeşti Jiu spune că lucrurile nu se termină aici şi că ar putea începe un nou proces. Consilierul Marius Borcan îi ţine isonul primarului şi nu înţelege cum Prefectura a atacat hotărârea după ce iniţial o aprobase. Prefectura Gorj spune însă că niciodată nu au fost de acord cu această hotărâre.

Primul termen de judecată în cazul procesului dintre Consiliul Local Bumbeşti Jiu şi agenţii economici din Pleşa în ceea ce priveşte taxa de pod a venit cu o veste proastă pentru consilierii locali. Taxa a fost anulată şi de instanţa de judecată şi în acest moment este suspendată. „Pe 10 ianuarie a fost primul termen de judecată şi a fost anulată de instanţa de fond. Era de aşteptat atâta timp cât taxa a fost atacată în instanţă şi de Prefectura Gorj pentru că, spun ei, e ilegală”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

În prezent, taxa este suspendată încă din 15 noiembrie, de când Instituţia Prefectului a atacat hotărârea Consiliului Local Bumbeşti Jiu. „Ea nu putea să fie aplicată de îndată ce a fost atacată în contencios administrativ şi fiscal. A rămas suspendată până la pronunţarea instanţei şi acum va rămâne la fel”, a declarat Constantin Bobaru. Potrivit primarului, consilierii locali nu sunt mulţumiţi de decizia instanţei şi încă se mai gândesc dacă o vor ataca sau nu.

Consilierul Marius Borcan a spus că vor ataca decizia la Curtea de Apel. „Din  surse neoficiale ştiu că Prefectura Gorj a acţionat în instanţă hotărârea de consiliu local pe care noi am adoptat-o de punere a unei taxe de pod. Asta în condiţiile în care iniţial se pronunţase favorabil. Este anormal să conteste taxa de pod“, a spus consilierul. „Atunci când vom primi oficial înştiinţarea de la Tribunal vom acţiona hotărârea la Curtea de Apel Craiova. Voi merge personal şi pe deasupra voi plăti două microbuze şi voi lua şi sătenii pentru a protesta. Dacă nici Curtea de Apel Craiova voi merge şi mai departe”, susţine Marius Borcan, consilier la Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: