Taxă ZERO pentru comercianţi, la Motru. Până când!

Administraţia locală din Motru nu a încasat bani de pe urma funcţionării târgului săptămânal amenajat la intrarea în oraş. Municipalitatea a luat decizia să nu colecteze pentru o vreme taxa de 3 lei/mp/zi, în ideea de a atrage cât mai mulţi producători și comercianţi în cadrul acestei piețe.

Târgul săptămânal de la Motru se desfăşoară în fiecare sâmbătă, în zăvoiul de la Ploștina. Piaţa este funcţională încă din data de 20 octombrie, iar comercianţii și producătorii care și-au vândut marfa în cadrul acestui târg nu au plătit vreo taxă până acum.

Administraţia vrea să mai ofere această scutire la plată pentru câteva luni. ”A început să se creeze un vad comercial, un renume. Încă nu a produs venituri. Ca la orice obiectiv de acest gen, este bine să vii cu o ofertă și asta a fost oferta noastră. Ca să atragem cât mai mulţi comercianţi în Motru, am venit cu o gratuitate timp de câteva luni. Evident, în scurt timp vor plăti și acea taxă pe metru pătrat pentru terenul pe care îl ocupă. Banii respectivi vor intra în bugetul primăriei. Lumea a aflat și sunt destul de mulţi comercianţi, sunt și cumpărători”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Autorităţile locale au de gând să încaseze taxa de la comercianţi şi producători începând cu luna martie a acestui an.

Primăria a fost pe punctul de a pierde dreptul de administrare pentru acest târg. Consilierii locali nu au fost de acord ca Direcţia Publică Motru, condusă de Tudor Dobrică, să administreze piaţa. ”Mă bucur că a fost respins proiectul. Cosmin Morega, viceprimarul, doreşte să hăcuiască bugetul local. Face tot posibilul să scadă veniturile la bugetul local, să-și bată joc de orașul Motru. A făcut un proiect să ia târgul din administrarea noastră și să fie administrat de Direcţia Publică. Adică veniturile pe care le generează acest obiectiv să intre în bugetul Direcţiei Publice”, a spus primarul din Motru.

Târgul a fost amenajat cu fonduri de la bugetul local. Investiţia s-a ridicat la aproape 120.000 lei.

Vizualizări: 1,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: