Te distrug, generație în blugi!

”Suntem partidul în blugi. Cu oameni care se îmbracă lejer, care sunt relaxați, pentru că știu ce au de făcut și de oferit”. Așa a cuvântat Elena Udrea pe la Tulcea. Ideea n-ar fi rea. Un partid tineresc și relaxat, încrezător și curajos. Mai mult comunitate de prieteni decât politică scorțoasă. Nici nu mai contează ipocrizia, la urma urmei. O mică falsitate e acceptată în politică, chiar primită de public cu un zâmbet înțelegător de ”altfel nu se poate”. În fond, chiar originalul ”te salut, generație în blugi / te salut, tineret în adidași” a venit de la un porc comunist sinistru care-și găsise rostul în sistem: farul călăuzitor al rebelilor cărora li se permite spiritul tânăr doar până la un punct. Până la punctul la care dorea Partidul.

Chiar și așa, Elena Udrea mi se pare mult mai deplasată. Auzi tu, ”tineri relaxați în blugi”, a zis doamna pe care mai că nu crapă hainele lucioase pe la întâlniri politice. În care colăceii nu-i curg ”relaxați” pe lângă curea, ci sunt gâtuiți aspru de haine și desuuri care împing tot ce tinde să curgă către bust. Dacă mă străduiesc să-mi amintesc un context în care Elena Udrea s-a prezentat într-o ținută lejeră în fața electoratului reușesc doar s-o văd în pantalonii lejeri negri (chiar blugi, parcă) care se terminau undeva deasupra gleznei, la inundațiile din vara lui 2008, prin niște sate din Moldova. Dar cu adevărat șocantă era opțiunea în ceea ce privește încălțările. Pe ulițele desfundate și înnămolite, Elena Udrea s-a prezentat cu niște balerini albi cu fundiță, luați feciorelnic pe piciorul gol. Așadar, singura dată când mi-o amintesc pe Elena Udrea în blugi și lejeră a fost într-un moment în care o astfel de ținută era complet nepotrivită.

Elena Udrea e un politician bun, care a progresat mult de la blonda machiată și coafată ca o cumătră care vorbea despre ”președintele Norvegiei” la o emisiune a lui Turcescu. Cu toate astea, nu avea ce căuta (cel puțin deocamdată) într-un partid nou și cu pretenții de puritate. Ce să mai vorbim despre declarații făcute în numele partidului? Sigur, o poți face dacă vrei să compromiți ideea pe care bieții PR-iști încearcă să pedaleze. Faci un partid în blugi și așezi în fruntea lui o doamnă care poartă în public rochii de peste 10.000 de euro bucata. Te salut, generație în blugi – îți fac cu mâna în timp ce te prăbușești.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: