Telenovela apei de la Turcineşti, la Curtea de Apel Craiova

Primăria Turcineşti a fost dată în judecată de către Instituţia Prefectului, ca urmare a recepţiei lucrărilor de alimentare cu apă. Ultima înfăţişare în faţa instanţelor a avut loc săptămâna trecută, pe data de 7 iunie urmând a se pronunţa sentinţa. Indiferent de rezultatul acesteia procesul se va muta la Curtea de Apel Craiova deoarece fiecare dintre cele două instituţii spun că nu vor accepta o sentinţă nefavorabilă.

Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti, a fost chemat în instanţă de către Instituţia Prefectului, în urmă cu aproximativ două luni, din cauză că nu a revocat dispoziţia de constituire a celei de-a doua comisii de recepţie a lucrărilor de alimentare cu apă. Ultima înfăţişare în faţa instanţei a avut loc în data de 31 mai. “Am depus la dosar autorizaţia de la Apele Române şi Programul de etapizare pentru canalizare. De asemenea, am prezentat şi o delegaţie a unuia dintre membrii comisiei de recepţie din care reiese faptul că nu este angajatul firmei constructoare. Aştept sentinţa, însă cred că voi câştiga procesul dacă nu aici, la Curtea de Apel Craiova. Sunt sigur că se va ajunge acolo. Eu, în mod cert, voi face recurs în cazul în care sentinţa îmi va fi nefavorabilă şi cred că nici Instituţia Prefectului nu va renunţa uşor”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că au contestat cea de-a doua comisie de recepţie a lucrărilor deoarece nu fusese lichidată prima şi nici nu era întrunit numărul de specialişti. “Am depus la dosar şi documente din care rezultă conflictul de interese dintre membrii celei de-a doua comisii. Avem acte care atestă că unii dintre ei sunt angajaţii firmei constructoare”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii.

RECURS:

Procesul dintre Primăria Turcineşti şi Instituţia Prefectului Gorj va fi unul de durată deoarece fiecare dintre cele două părţi va încerca, din răsputeri, să-şi susţină cauza. “Sunt optimist şi cred că vom avea câştig de cauză. Sentinţa trebuia pronunţată din data de 31 mai, însă s-a mai amânat cu o săptămână pentru a se studia mai atent dosarul. În cazul în care sentinţa nu ne va fi favorabilă în mod sigur vom face recurs”, a precizat Diaconescu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: