Telenovela din PSD

De povestea transformată-n circ de la PSD s-a săturat toată lumea.  Experienţa politică a oamenilor bătrâni s-a demonstrat şi de această dată că e mai preţioasă decât toate diplomele celor tineri, din moment ce etichetele puse de Iliescu, cea de „prostănac” şi cea de „cârlan” s-au dovedit pentru a nu ştiu câta oară adevărate.

Primul , „Prostănacul”, este obsedat de putere şi se visează din nou candidat la preşedinţie după ce funcţia, vorba lui Vântu, a avut-o-n mână,bătându-şi joc şi de ea şi de PSD prin vizita nocturnă la proaspătul eliberat, iar cel de-al doilea,”Cârlanul”, organizează partide de box în propriul partid că doar-doar o învinge odată prin KO. Că pleacă sau rămâne Geoană în PSD este mai puţin important, contează scandalul din jurul poveştii în care se vede clar că  la mijloc nu este vorba de vreun obiectiv strategic pe care PSD vrea să-l atingă mobilizându-şi toate forţele, ci pur şi simplu este o ambiţie aberantă  prin satisfacţia căreia  opoziţia sacrifică poziţia celui de-al doilea om în stat, chiar dacă practic  o ocupa doar pe hârtie…

Insinuările lui Ponta legate de pregătirea unui nou guvern, de  această dată de coaliţie, în care Geoană ar fi interpretat rolul de premier, este pur şi simplu aberantă ştiut fiind că preşedintele Băsescu nu dă nici doi bani pe Geoană. Aşa că, deşi ca politician Geoană n-a făcut prea multe parale, modul în care a fost extirpat din partid demonstrează că social-democraţii au o apetenţă deosebită pentru politicile dictatoriale bazate pe interese personale şi orgolii, dar până la un punct este de înţeles. Ce mesaj transmite electoratului demersul început de PSD care se tot pregăteşte să revină la putere?  Telenovela Geoană-Ponta nu cred că mai este nici pe placul electoratului lor şi nedumerit mă întreb de ce nu le pasă?

Dintre toate problemele care macină România, social democraţii s-au găsit să-şi lase pantalonii în vine! Pentru ce? Pentru un mort politic cum este Geoană care n-a câştigat în viaţă  decât alegerea pe care a făcut-o soţia lui  când a acceptat să-i poarte numele? Dacă interesul naţional în numele căruia pretind amândoi protagoniştii scandalului că acţionează cere să ne uităm în fiecare seară la modul cum se bălăcăresc, atunci mai bine lipsă. Nişte oameni politici responsabili ar fi rezolvat tevatura fără prea mult zgomot, în interiorul partidului ce se dovedeşte fragmentat, măcinat de interese obscure şi traversat de frisonul pierderii fărâmei de putere pe care o deţine.

PSD-ul a fost privit ca locomotiva USL ce-şi doreşte să câştige alegerile şi să formeze viitorul guvern. Aici Constituţia este clară:"Articolul 103(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament." Deci prim ministru din 2012 , dacă PSD-ul nu câştigă majoritatea,  nu va fi Ponta aşa cum speră el, ci va fi cine vrea Băsescu. Pentru că USL-ul nu este partid, ci o alianţă de partide a cărei siglă nu se va regăsi pe buletinele de vot. Suspendarea preşedintelui cu care ameninţă „cârlanul”, dacă acesta nu-l va desemna pe el premier, este o gogoriţă. Presupunând că acest lucru reuşeşte  trebuie ştiut că un preşedinte interimar, adică preşedintele senatului, nu poate desemna premierul care să facă guvern. Dacă s-a avut în calcul acest lucru cred că avocatul  Şova iar a citit articolele pe sărite…  Aşa cum a început, se pare că vom mai avea parte de destul de mult circ până la alegeri.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: