Telescaunul de la Rânca, lăsat de izbelişte

Telescaunul de la Rânca ar putea fi nefuncţional iarna aceasta pentru că nu are cine să ia în administrare investiţia. Primarul din Novaci, Pantelimon Todea, spune că abia acum se încearcă înfiinţarea unei societăţi care să administreze telescaunul. Termenul investiţiei este 31 noiembrie. Cei doi primari, Pantelimon Todea şi şeful din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, se ceartă de ani de zile pe Rânca, dar când e vorba să facă ceva pentru îmbunătăţirea acesteia se dau în lături.

Telescaunul de la Rânca este gata în proporţie de 95% însă nu are cine să-l ia în administrare. Înfiinţarea societăţii „Păpuşa” ar putea salva situaţia astfel încât telescaunul să nu rămână doar un obiect de decor. Primarul din Novaci, Pantelimon Todea, speră ca telescaunul să fie pus în funcţiune încă din iarna aceasta dacă înfiinţarea societăţii nu pune probleme. „Lucrarea are termen până la 31 noiembrie. Noi sperăm că până atunci să putem înfiinţa o societate cu maxim şapte angajaţi atât de la noi cât şi de la primăria Baia de Fier. Acum suntem în faza de întocmire a documentaţiei. Există o propunere ca societatea să se numească „Păpuşa”. Noi speram să funcţioneze şi iarna aceasta”, a declarat Pantelimon Todea.

Noua societate care va prelua în administrare telescaunul va trebui să se autofinanţeze, cei doi primarii declarând că nu vor da niciun ban din bugetul local pentru susţinerea sa economică. „Conform normelor ISCIR, societatea va avea între cinci şi şapte angajaţi. Ea se va autofinanţa. Ajutor în înfiinţarea ei avem şi din partea Direcţiei Juridice din cadrul Consiliului Judeţean Gorj”, a adăugat Pantelimon Todea.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj cunosc situaţia şi speră şi ei ca telescaunul de la Rânca să nu devină un simplu obiect de decor. „Telescaunul în sine este realizat, suntem convinşi că proiectul se va duce la bun sfârşit la termenul prevăzut”, a declarat Adina Andriţoiu, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: