Telespectatorii Gorj TV au făcut fericiţi zeci de copii

Campania Gorj TV „Anul acesta Moş Crăciun vine la toţi copiii“ s-a sfârşit. Gorj Tv mulţumeşte telespectatorilor, dar şi Vel Pitar, Magazinului de hăinuţe pentru copii Lizuca, Bugda Impex, precum şi altor agenţi economici ce au dorit să-şi păstreze anonimatul. Aceştia au făcut fericiţi zeci de copii din localităţile Gorjului.

În Ajun, Moşul a ajuns la familia Dăneţ din comuna Băleşti. Cei şase copii ai acestei familii au fost extrem de încântaţi de cadourile primite deoarece moşul nu a mai venit la ei. Moşul nu s-a oprit şi a mers apoi la Tismana, Drăguţeşti şi Târgu-Jiu. Poveştile acestor familii sunt cutremurătoare.

Cei şase copii sunt crescuţi de mamă şi bunicii materni pentru că tatăl i-a părăsit. Mama lor nu lucrează, iar bunicii nu au pensie astfel că opt suflete trăiesc din alocaţiile micuţilor.

Valentina, fiica cea mare a familiei Dăneţ a fost cea care i-a scris moşului. Copila în vârstă de 11 ani a vrut ca în acest an frăţiorii ei să nu mai plângă din cauza că moşul nu a venit şi la ei. Scrisoarea Valentinei a ajuns la Gorj TV, iar copii au primit cadourile dorite. „Îi mulţumim moşului pentru cadourile oferite, nu am fi avut bani să cumpărăm ceva de Crăciun, mă durea sufletul să ştiu că îl aşteaptă pe Moş Crăciun degeaba” , a spus Maria, mama copiilor.

Bunicii micuţilor fac tot ce pot pentru a-i ajuta pe copii însă lipsa banilor îi împiedică să le ofere o copilărie frumoasă. Copiii au cântat moşului cum au ştiut ei mai bine, în semn de mulţumire pentru cadourile primite.

Moş Crăciun a ajuns şi la Tismana

Moş Crăciun a adus în acest an mare bucurie şi în familia Susana din Tismana.

Familia Susana trăieşte în condiţii greu de imaginat. Într-o baracă prin care pătrunde frigul şi ploaia locuiesc patru suflete o fetiţă de un anişor, mama, mătuşa şi bunica fetei. Alocaţia micuţei este singura sursa de venit a acestei familii, bani care nu ajung nici măcar pentru mâncare. În prag de Crăciun Gorj Tv , cu ajutorul telespectatorilor care s-au gândit să dea din puţinul lor şi oamenilor sărmani, a făcut o bucurie acestei familii, le-a dăruit pentru micuţă dar şi pentru mama acesteia care are 19 ani, haine, dulciuri şi jucării. „Am avut 1 leu am luat o pâine, dar mâine nu ştiu ce o să fac”, a spus Elena Susana, bunica Adrianei.

Iasmina i-a spus Moşului că vrea să fie profesoară

Moş Crăciun a trecut şi pe la copiii nevoiaşi din Târgu Jiu. Iasmina în vârstă de 11 ani, Daniel de 5 ani, Andra de 3 ani şi Maria de 5 anişori au primit hăinuţe, jucării şi dulciuri. Micuţii provin din familii nevoiaşe care abia au bani de mâncare.

Iasmina nu are nici mamă, nici tată a fost lăsată în grija bunicilor la puţin timp de la naştere. Fata îşi doreşte să ajungă profesoară de franceză, se pregăteşte singură întrucât bunicii nu au niciun venit şi nu-i pot asigura acesteia un profesor care să o pregătească. Iasmina nu-l aştepta pe moşul în acest an, ştia că nu o să poată venii motiv pentru care a fost extrem de surprinsă când a primit cadourile. „Cel mai mult mi-au plăcut pantalonii“, a spus fata.

Andra Pănescu are 3 anişori, micuţa suferă de leucemie. Ea mai are un frate în vârstă de 5 anişori. Locuiesc într-o garsonieră în zona Artego. Ei nu au nici măcar un bec în cameră astfel că de televizor nici nu se pune problema, merg la vecini pentru a se uita la desene animate. „Nu am avut ce le pune pe masă de Crăciun, din alocaţii cumpăr pâine iar pentru medicamente mă împrumut”, a spus Liliana Panescu, mama copiilor.

Moş Crăciun a poposit şi la Daniel, un băiat de 5 ani care este crescut doar de mamă. Nu rare sunt zilele în care Daniel se culca cu stomacul gol, pentru că nu are ce să mănânce. „Nu i-am făcut nimic azi de mâncare am fost să ajut o vecină ca să mai câştig şi eu ceva”, a spus Aura Dărăboi, mama lui Daniel.

Se încălzesc pe la rude

Trei fraţi din comuna Drăguţeşti au fost despărţiţi de Crăciun. Nu certurile dintre părinţi i-a adus în această situaţie ci sărăcia. Micuţii fac parte dintr-o familie fără venituri şi locuiesc într-o casă construită de autorităţile locale dar prin care pătrunde frigul.

Cei trei fraţi locuiesc împreună cu mama şi tatăl lor într-o căsuţă sărăcăcioasă de la marginea satului Drăguţeşti. Această familie nu s-a putut bucura de Crăciun. Din cauza frigului, ei au fost nevoiţi să plece din locuinţa construită de autorităţi şi să caute găzduire pe la rude. „Soţul a plecat cu doi copii la soacra mea, iar eu am rămas acasă cu fata, dar am stat mai mult la o vecină pentru a ne încălzi”, a spus cu lacrimi în ochi Luminiţa Erici, mama copiilor. 

Alexandra, fiica cea mare a familiei şi-ar fi dorit ca de Crăciun să fie alături de ceilalţi fraţi la bunica sa, dar nu şi-a putut lăsa mama singură. Totuşi micuţa a sperat că Moşul va trece şi pragul căsuţei ei, lucru care s-a şi întâmplat. „Nu credeam că o să vină moşul sunt foarte bucuroasă că a ajuns şi la noi”, a spus fata. Alexandra îşi doreşte ca anul viitor Moş Crăciun să-i ţină familia unită de sărbători

Galerie foto


Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: