Temelescu are nevoie de 20.000 de semnături

Vicepreședintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) Viorel Temelescu a declarat că negocierile pentru contractul colectiv de muncă ar putea fi finalizate în jurul datei de 20 decembrie. Temelescu a precizat că la negocieri ar putea participa și sindicatul Energetica, al lui Ion Pisc Scrădeanu, pentru că, deși nu are reprezentativitate la nivelul sectorului de activitate, are în rândul angajaților CEO.

Reporter: Cum merge negocierea contractului colectiv de muncă?

Viorel Temelescu: Contractul colectiv de muncă este la început. Abia am reușit să stingem anumite litigii, în conformitate cu legea, cu federațiile care participă la negocieri în CCM. Vom continua săptămâna viitoare și sperăm ca pe data de 15-20 decembrie să îl putem încheia.

Rep: Până la urmă va participa și domnul Pisc Scădeanu la negocieri?

V.T.: Au fost anumite probleme, legea a fost interpretată greșit de ei și s-a intervenit prin juriștii companiei și prin anumite discuții de la Ministerul Muncii. Nu numai noi, ci și administrația a dorit să fie totul legal. El participă, de ce să nu participe? Pot participa în conformitate cu legea și reprezentanți ai membrilor de sindicat. Participă sindicatul, prin domnul Trofin.

Reporter: Ce informații aveți despre cariera Bustuchin?

V.T.: La Bustuchin sunt probleme sociale și temerea lor este întemeiată spun eu, dar sunt convins că sindicatele și administrația din complex vor găsi soluții să continue activitatea la Bustuchin. Sunt anumite probleme în mai mule zone, printre care și Bustuchin unde rezerva industrială este pe sfârșite.

Reporter: România face parte din țările care sprijină inițiativa cetățenească pentru suspendarea pachetului climatico-energetic. Câte semnături trebuie să strângem?

V.T.: Comisia Europeană a impus tuturor țărilor care sunt producătoare de cărbune, energie și deci inclusiv de noxe, un pachet de energie și mediu foarte dur, pachet pe care și cele mai dezvoltate țări din Europa nu-l pot duce la îndeplinire. Este pentru prima dată când țara noastră participă la o inițiativă cetățenească în sensul că împreună cu colegii din Bulgaria, Polonia, Irlanda, Germania, va trebui să strângem un milion de semnături până în jurul date de 20 aprilie. Acest comitet de inițiativă va prezenta semnăturile Comisiei Europene prin care vom cere amânarea punerii în practică a acestui pachet. Noi trebuie să strângem 20-21 de mii de semnături.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: