Temelescu: Sucursalele minieră şi energetică vor fi în Gorj

Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie şi Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia s-au întâlnit ieri cu ministrul Economiei, Adriean Videanu când au fost discutate mai multe puncte referitoare la noua companie Electra şi a fost bătut în cuie că sucursala minieră să fie la Târgu Jiu, iar cea energetică la Turceni.

Liderii FNME şi USMO au cerut această întâlnire în urmă cu o săptămână pentru a clarifica punctual câteva probleme legate de compania Electra. Printre acestea se număra şi faptul că nu se ştiau bugetele de venituri şi cheltuieli ale unităţilor care vor intra în Electra. “Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale unităţilor care vor intra în compania Electra. Acest lucru ni s-a promis că se va rezolva în şedinţa de miercuri, când ne vom întâlni din nou. Odată aprobate bugetele vom putea negocia şi contractele colective de muncă. Suntem mulţumiţi de întâlnirea cu ministrul Adriean Videanu. Am vrut promisiuni ferme şi le-am obţinut“, a declarat vicepreşedintele USMO, Viorel Temelescu.

De asemenea în cadrul acestei întâlniri au fost puse la punct şi detalii despre înfiinţarea Electra. Ministrul Adriean Videanu a dat asigurări că până pe 4 mai va fi definitivată schema finală a companiei Electra. Deocamdată s-a stabilit ca Sucursala minieră să fie la Târgu Jiu, iar cea energetică cel mai probabil la Turceni. Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie şi Uniunea Sindicatelor Miniere vor avea o nouă întâlnire cu Ministrul Economiei, miercuri, când se vor lua deciziile finale.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: