Teodorescu nu a venit la învestirea lui Văcaru

Alin Văcaru a fost învestit astăzi în funcţia de prefect de Gorj, în prezenţa unor autorităţi locale şi a secretarul de stat Doru Dumitrescu din Ministerul de Interne, şef al departamentului Schengen. Fostul prefect, Ion Claudiu Teodorescu, nu a fost prezent. "Este o schimbare de generaţie pe care trebuie să o acceptăm", a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Surse din PSD susţin că nici Florin Cârciumaru, nici Ion Călinoiu nu a fost consultat în privinţa numelui noului prefect, alegerea aparţinându-i lui Teodorescu. Opţiunea partidului a fost Aurel Popescu, viceprimarul de la Târgu Jiu, care ar fi refuzat funcţia. Teodorescu este cel care l-a ales pe Văcaru şi a făcut demersurile pe lângă premierul Ponta. "Am preluat prefectura de la un prieten", a fost una din primele declaraţii ale lui Văcaru, după numirea în funcţie.

Claudiu Teodorescu este acum secretar general adjunct în Ministerul de Justiţie. Surse din PSD susţin că fostul prefect a mai vizat şi alte funcţii, cum ar fi cea de secretar general ANI sau secretar de stat în MAI, dar acestea nu au fost pe placul său.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: