Teren mai ieftin în zona Ciocârlău

Terenul primăriei Târgu Jiu din zona Ciocârlău, scos la licitaţie în decembrie anul trecut pentru potenţialii investitori, nu a creat niciun interes, municipalitatea declarând ieri că nu s-a achiziţionat nici măcar un caiet de sarcini.

Drept urmare, consilierii au aprobat în şedinţă extraordinară scăderea preţului de pornire la licitaţie de la 0,1 euro/mp/lună la 0,06 euro/mp/lună pentru o perioadă de 49 de ani. „Analizând situaţia creată s-a concluzionat că tarifele aprobate prin Consiliul Local nu sunt atractive pentru potenţialii investitori. Astfel, am propus încheierea prin licitaţie publică a unui contract de superficie, iar preţul de pornire al licitaţiei să fie de 0,06 euro metrul pătrat pe lună. De asemenea, organizarea licitaţiei să se facă pe două loturi distincte, rezultate în urma dezmembrării, respectiv lotul I cu 40.000 metri pătraţi şi lotul II în suprafaţă de 13.090 metri pătraţi”, a declarat Grigore Jianu, secretarul municipiului Târgu Jiu.

Potrivit proiectului aprobat ieri de consilierii locali, investitorul declarat adjudecat al licitaţiei poate opta pentru achiziţionarea terenului după expirarea termenului de graţie de doi ani, la preţul de 12 euro metru pătrat numai dacă face dovada realizării investiţiei cu caracter productiv şi pe baza dovezii că a creat locurile de muncă impuse, respectiv 100 de locuri de muncă pentru lotul I şi 30 de locuri de muncă pentru lotul II.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: