Terenul de la Severin e cu noroc. Au ajuns la două puncte de play-off!

ACS Viitorul Târgu Jiu a ajuns la două puncte de play-off după ce a învins duminică una dintre ultimele clasate din Liga 2, Unirea Dej. Ardelenii nu au nici o victorie de la revenirea lui Dragoș Militaru pe banca echipei și se luptă pentru a evita retrogradarea.

Învinsă etapă trecută în deplasarea de la Metaloglobus, când și-a întrerupt o serie de nouă meciuri fără eșec, ACS Viitorul a reintrat în lupta pentru play-off, după ce a dispus, duminică, de Unirea Dej, scor 2-1, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, în etapa a 14-a a Ligii 2.

Pe un vânt care a afectat controlul balonului, gazdele au deschis scorul în minutul 24, prin Emanuel Nikpalj, care a profitat de respingerea greșită a lui Piftor și a înscris din doar 3 metri. A fost prima reușită pentru mijlocașul croat de 25 de ani, titularizat în premieră și aflat abia la cel de-al doilea său meci la echipa gazdă care n-a putut conta în acest meci pe Aziz Njifakue, Gîrbiță și Jozic, primii doi suspendați, iar cel din urmă accidentat. 

Mult mai mari probleme de lot a acuzat Dragoș Militaru care nu a avut decât zece jucători la antrenamentele din ultima săptămână. Echipa lui Călin Cojocaru l-a pierdut în minutul 27 și pe Godja, tot din cauza unei accidentări, iar la pauză gazdele au intrat cu avantaj minim.

Partea secundă a fost mult mai animată, iar Unirea Dej a egalat în minutul 65, prin torpila lui Daniel Pop, de la peste 25 de metri. Gazdele n-a acuzat șocul și au revenit rapid în avantaj, după doar două minute, prin Onni Tiihonen, care a înscris cu un șut, de la 17 metri. A fost primul gol și pentru mijlocașul finlandez, utilizat în toate cele 14 etape din actuala stagiune.

Jocul s-a încheiat cu scorul de 2-1, iar gazdele s-au apropiat la 2 puncte de ultima poziție calificabilă în play-off.

Vizualizări: 1,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: