Termen limită pentru solicitarea subvenţiei pe suprafaţă

Fermierii gorjeni care nu au solicitat încă sprijinul pe suprafaţă ar trebui să se grăbească deoarece la 16 mai se încheie campania de depunere a cererilor de plată fără penalizări. Până în prezent, peste 20.000 de agricultori au cerut subvenţia pentru pământ.

Aproximativ 22.000 de fermieri gorjeni au cerut sprijinul pe suprafaţă, până în momentul de faţă. Cererile de solicitare a subvenţiei mai pot fi depuse la centrele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie (APIA), fără penalizări, până la data de 16 mai. Pentru cererile înregistrate în intervalul 17 mai-11 iunie 2011, se vor percepe penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs. “Aproximativ 90% dintre fermieri şi-au depus deja cererile de plată pentru sprijinul pe suprafaţă. Până în prezent, s-au înregistrat circa 22.000 de cereri pentru o suprafaţă de 67.000 de hectare. Dintre acestea doar 100 de cereri au fost depuse în sistem clasic, restul fiind depuse cu ajutorul aplicaţiei IPA Online”, a declarat Mihai Versin, directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj.

Se lucrează în ritm alert

Cu două săptămâni înainte de finele campaniei, salariaţii centrelor APIA şi studenţii, angajaţi temporar, au intrat deja într-un ritm alert de lucru pentru ca la data 16 mai toate cererile trebuie să fie operate în baza de date. “Până în prezent, au fost procesate în baza de date aproximativ 7600 de cereri, dintre care s-au verificat circa 4200. Am intrat deja într-un ritm alert şi am captat întreg colectivul APIA şi studenţii angajaţi temporar pentru a putea să ne încadrăm în timp”, a precizat Mihai Versin.   

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: