Termocentrala de la Sărdăneşti, în faza de vorbe....

Viceprimarul din Plopşoru susţine că discuţiile despre construirea unei noi termocentrale la Sărdăneşti au rămas doar în stagiul de „vorbe”. Constantin Nicolescu afirmă că ultimele discuţii pe subiectul respectiv s-au purtat în luna decembrie, când Consiliul Local a aprobat Planul Urbanistic Zonal. Primăria a primit atunci drept donaţie un hectar de la firma care a achiziţionat terenul pentru a ridica termocentrala. Edilul spune că pe suprafaţa respectivă va fi construit noul sediu al Primăriei, dar şi o biserică pentru oamenii din Sărdăneşti.

Nicolescu spune că nu ştie cine va investi şi dacă va investi în termocentrala despre care s-a discutat intens în campania electorală de la sfârşitul anului trecut. Viceprimarul a precizat într-o conferinţă de presă că singura consecinţă a discuţiilor respective constă în creşterea preţului terenurilor din zonă. Acesta nu a putut însă menţiona cu cât s-a scumpit pământul la Sărdăneşti după ce acolo au fost achiziţionate 70 de hectare de teren care, teoretic, ar urma să fie folosit la construirea noii termocentrale. „Noi, Consiliul Local, ne-am reunit în luna decembrie şi am aprobat PUZ-ul pentru terenul respectiv, dar în rest sunt numai vorbe. Rămâne să vedem cine investeşte pentru că nu e nimic concret până acum. Preţul la terenuri a mai crescut un pic în zonă şi cam atât. Ştiu că există un proiect, dar nu s-au mai cerut avize sau aprobări, vreo autorizaţie ceva. Aşteptăm şi noi să vedem ce se mai întâmplă”, afirma ieri edilul din Plopşoru.

Investiţia respectivă a fost promisă la sfârşitul anului trecut de fostul candidat al PDL în colegiul 5 la deputaţi, Corneliu Vişoianu, dar şi de liderul sindical Marin Condescu. Liderul minerilor spunea în timpul campaniei electorale că alegerea lui Vişoianu ca parlamentar va reprezenta o garanţie în plus pentru realizarea investiţiei respective. Lupta electorală în colegiul 5 a fost câştigată însă din primul tur de social-democratul Vasile Popeangă, iar despre termocentrala de la Sărdăneşti nu a mai vorbit nimeni până la viceprimarul Constantin Nicolescu. Nici măcar Vişoianu nu a mai spus nimic despre subiectul respectiv, nici măcar pe blogul său, acolo unde ultimul articol postat, din perioada campaniei electorale, ne informează că „PSD fură în continuare”. Era vorba despre voturi, nu despre termocentrale...

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: