Termocentrala Turceni: Autorizaţia de mediu, prelungită până în 2024

Activitatea în cadrul Termocentralei de la Turceni este asigurată pentru următorii 10 ani. Agenţia Pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj a emis zilele acestea o nouă autorizaţie de mediu care va fi valabilă în următorul deceniu sau până la noi modificări legislative de mediu privind funcţionarea termocentralelor. Organele emitente au considerat că unitatea se conformează normelor europene în vigoare în ceea ce priveşte emisiile.

Autorizaţia de mediu emisă în trecut de APM Craiova pentru Termocentrala Turceni a expirat încă de la sfârşitul anului 2012. În cadrul unităţii a fost necesară aplicarea unei noi tehnologii pentru evacuarea deşeurilor de zgură şi cenuşă în stare lichidă, dar şi a emisiilor de poluanţi în atmosferă. Conducerea termocentralei a solicitat încă de pe atunci reînnoirea autorizaţiei de mediu,  iar până acum organele emitente au făcut verificări pentru a vedea dacă este sau nu conformă cu normele europene în domeniu. Decizia de emitere a fost dată săptămâna aceasta.  „Este vorba de autorizaţia integrată de la Termocentrala Turceni. Procedura s-a transpus în tot anul 2013, cu analize, cu vizite de amplasament, cu un raport de amplasament depus de operator. Am analizat şi am luat decizia de emitere pentru funcţionarea termocentralei cu grupurile pe care le are în operare şi cu depozitul de şlam dens care este amenajat şi corespunde directivelor europene privind depozitarea deşeurilor. Au în continuare valori pe emisii şi dacă le depăşesc, trebuie să cumpere certificate”,a  explicat directorul APM Gorj, Nicolae Giorgi.

Peste 3 ani şi Termocentrala Rovinari va avea nevoie de o nouă autorizaţie de mediu. În 2017 va expira actuala autorizaţie de mediu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: