Testări pentru Covid-19 la un laborator privat din Gorj. Când încep și cât costă!

Un laborator privat din Târgu-Jiu recoltează și prelucrează probe pentru anticorpi SARS-CoV-2. Cel mai probabil testările vor începe în jurul datei de 15 mai și se vor face contra cost. Anticorpii apar după cel puțin 5 zile de la un eventual contact cu o persoana infectată.

Prețul analizei este de 90 de lei, iar cei care doresc să-și facă o astfel de testare trebuie să știe că până la sfârșitul lunii aprilie trebuie să achite un avans de 50 de lei în contul laboratorului, iar la rubrica observații fiecare gorjean este rugat să-și treacă numărul de telefon.

Gorjenii trebuie să parcurgă următorii pași până vor fi testați. ”Avansul este 50 de lei pentru o persoană, adică un test Ac IgG și Ac IgM. Dacă doriți pentru mai multe persoane achitați multiplul sumei de 50. Trimiteți SMS după efectuarea plății cu numele, adresa de e-mail și numărul de teste precomandate. Dacă testarea nu are loc din vina furnizorului, nelivrarea reactivilor, banii se vor returna. Vă sunăm când testele au ajuns în România la furnizor, pentru programarea propriu zisă, în ordinea precomenzii. Recoltarea o să fie în camera de recoltare separată, acces separat, sterilizare cu UV”, a precizat Tudor Pungan, șeful laboratorului Tudormed.

Tudor Pungan susține că, la alte laboratoare din țară, aceleași analize se fac la un preț dublu. Pentru familii, laboratorul oferă și discount. ”Aceleași teste la alte laboratoare din țară costă 150- 200 lei, adaosul la testare pentru ambele teste este de 30 lei, ce acoperă recoltarea și prelucrarea probelor. Pentru mai multe teste în familie se acordă discount de 10%. Deoarece testele sunt scumpe, dorim să comandăm în concordanță cu cererea. Asociațiile ce doresc să achiziționeze în scop caritabil mă pot contacta telefonic”, a mai precizat Tudor Pungan.

Vizualizări: 4,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: