Tinerii din Gorj, învăţaţi să-şi deschidă o afacere în mediul rural

Zeci de tineri din Gorj sunt invitaţi să participe astăzi la o întâlnire cu o firmă care le va oferi consiliere în vederea deschiderii unei afaceri în mediul rural. Este vorba de firma Butterfly Effect SRL, cea care deţine o suprafaţă importantă de arii protejate din judeţul nostru.

Întâlnirea are loc la Muzeul Judeţean începând cu ora 9 şi are drept scop promovarea unor cursuri prin care tinerii pot învăţa să acceseze fonduri europene şi să deschidă afaceri în zona rurală.

Tinerii din judeţul Gorj care au buletin de mediu rural şi s-au gândit deseori că vor să-şi deschidă o afacere în zona din care provin au acum o şansă prin intermediul unor cursuri puse la dispoziţie de Butterfly Effect. Cursurile se vor desfăşura prin intermediul Internetului şi vor dura şapte luni. „Sunt nişte cursuri prin care tinerii sunt învăţaţi cum să acceseze fonduri europene pentru a-şi deschide o afacere în mediul rural, cum să gestioneze afacerea, cum să facă cereri de finanţare. Avem foarte mulţi care s-au înscris deja şi sperăm să fie şi mai mulţi după ce vor participa la întâlnire. Cursurile se fac pe Internet şi sunt formate din şapte module ceea ce înseamnă că vor dura şase sau şapte luni”, a declarat Raluca Mihai, reprezentant Butterfly Effect SRL.

Ceea ce este foarte important este faptul că aceste cursuri sunt gratuite singura condiţie fiind aceea ca tânărul să aibă buletin de mediul rural. Concret cursurile vor începe în luna martie, parteneri în acest proiect fiind Spania şi Germania.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: