Tinerii din Mătăsari se pot bucura de o nouă bază sportivă

O nouă bază sportivă a fost realizată recent în centrul comunei Mătăsari. Obiectivul face parte din proiectul de sistematizare a oraşului, care cuprinde realizarea unor spaţii de joacă, trotuare, alei, dar şi parcări. În prezent se lucrează de zor pentru a finaliza cea de-a doua etapă a proiectului. După încheierea acestor lucrări, aspectul oraşului se va schimba radical, spun autorităţile locale.

Sistematizarea pe verticală, începută anul trecut în preajma blocurilor din centrul comunei, a continuat şi în acest an prin înfiinţarea de noi spaţii de joacă, alei şi trotuare la nivelul localităţii. Printre obiectivele realizate recent la nivelul comunei se numără şi o nouă bază sportivă cu teren sintetic. De la începerea vacanţei de vară, peste 100 de tineri din zonă participă zilnic la activităţi sportive în acest nou amplasament. Terenul este îngrijit de către un angajat al primăriei şi este deschis zilnic începând cu orele 10. “La nivel de localitate avem circa 1500 de copii la Colegiul Tehnic Mătăsari şi mai mult de 40-50% stau în această localitate. Mare parte din ei, cărora le place sportul, vin zilnic şi îşi desfăşoară activităţi sportive pe această bază. Tinerii se bucură de noul teren sintetic, şi noi pe lângă ei, pentru că am putut să le oferim acest loc de joacă. E bine şi pentru ei, şi pentru noi. Sperăm în continuare să mai realizăm lucruri bune pentru tinerii din localitate”, a declarat Gheorghe Gaşpar, primarul comunei Mătăsari.

Lucrările continuă

Ieri, muncitorii lucrau la realizarea aleilor în preajma blocurilor din partea de sud a localităţii. Acolo vor fi modernizate şi străzile după introducerea noilor reţele de apă şi canalizare. „Se lucrează în continuare la etapa a 2-a din cadrul sistematizării. Continuă lucrările şi sperăm ca până la sfârşitul anului să finalizăm şi partea de jos, adică etapa secundă. Acum se lucrează în zona centrală a localităţii. Mai trebuie făcute şi nişte asfaltări însă aşteptăm să vedem dacă obţinem finanţare pentru proiectul pentru apă şi canal, ca să nu mai spargem asfaltul. Proiectele sunt depuse, aşteptăm să vedem dacă obţinem finanţare pentru anul 2015, să finalizăm toată etapa de apă, canal, şi sistematizare pe verticală”, a precizat primarul din Mătăsari.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: