Tinerii din Negomir recompensaţi pentru a învăţa carte

Zece tineri din comuna Negomir au fost premiaţi ieri de autorităţile locale. Premiile au constat în bani, fiecare tânăr a primit din partea primăriei câte 350 de lei, şi reprezintă o recompensă pentru mediile mari obţinute la evaluarea naţională din acest an. Primarul comunei Negomir, Ion Gruescu, a sponsorizat cu 1050 de lei pentru ca primii trei absolvenţi cu mediile cele mai mari să primească suplimentar faţă de restul şapte câte 350 de lei.

Marian Sărăcin este unul dintre cei 10 tineri premiaţi ieri de către Primăria Negomir. Tânărul a obţinut la evaluarea naţională media 9,75.         El a fost admis la Colegiul Liceal Militar „Mihai Viteazu” din Alba-Iulia. Tânărul a fost extrem de bucuros la aflarea veştii că va fi recompensat financiar de către primărie pentru notele obţinute la evaluarea naţională. El a plecat acasă cu 750 de lei în buzunar. „Îi mulţumesc domnului primar pentru premiu oferit. Am să păstrez banii până când voi începe cursurile la Colegiu“, a spus acesta.

La fel s-a întâmplat şi cu Loredana Ştioclei şi Vasilica Găman, tinerele au ocupat locul I respectiv III în topul absolvenţilor cu cele mai bune rezultate la evaluarea naţională. Tinerele au primit fiecare câte 750 de lei. Luisa Bătrâncă, Cristina Munteanu, Georgiana Ţughin, Elena Alexandrescu, Daniela Mitroi şi Alina Belgiu au fost premiate şi ele de către autorităţile locale, mai puţin ce-i drept, câte 350 de lei de persoană, însă fetele au fost încântate.

Primarul le-a oferit tinerilor bani din buzunar

Primarul comunei spune că va continua ca an de an să-i premieze pe cei mai buni absolvenţi de gimnaziu şi va încerca ca de la an la an suma recompensatorie să fie din ce în ce mai mare. Anul trecut au fost premiaţi la fel 10 tineri, fiecare a primit câte 300 de lei. „Le-am dat la toţi 10 câte 350 de lei din bugetul primăriei, iar la primii trei am mai sponsorizat eu personal cu încă 350 de lei. Merită să sprijinim tinerii care învaţă carte întrucât cu ei o să ne mândrim în viitor”, a precizat Ion Gruescu, primarul comunei Negomir. Toţi cei 10 tineri au fost admişi la liceele de prestigiu din Târgu Jiu.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: