Tinerii din România pot să călătorească gratuit cu trenul în Europa

Călătoria cu trenul ar putea fi cea mai bună variantă pentru mii de tineri care vor să viziteze în această vară Europa. Comisia Europeană a anunțat că au început înscrierile pentru programul „DiscoverEU”, prin care cei care împlinesc anul acesta 18 ani pot primi un permis de călătorie gratuit pentru mai multe țări europene.

Din 2018, de când a fost lansat programul, și până acum, aproape 300.000 de tineri au călătorit cu trenul gratuit. 11.000 au fost români.

Tinerii spun că experiența de a călători prin Europa i-a ajutat să se dezvolte personal. Majoritatea tinerilor vor să călătorească la Paris, dar și Amsterdam, Copenhaga, Praga sau Budapesta.

Comisia Europeană pune la dispoziția tinerilor 35.500 de permise de călătorie gratuite cu care vor putea călători în Europa 30 de zile în perioada 1 iulie 2024 și 30 septembrie 2025.

Pentru tinerii români, sunt disponibile, în această etapă, 1.475 de locuri. De la lansarea acestui program, peste 11.000 de tineri români s-au plimbat gratuit cu trenul în Europa.

Andreea Popescu, Purtătoare de Cuvânt la Reprezentanța Comisiei Europene la București a precizat că înscrierile se finalizează la finalul acestei luni: „Înscrierile se termină pe 30 aprilie. Candidaților li se cere să răspundă corect la niște întrebări, este un concurs. Este un quiz. Nu este atât de complicat pentru că este vorba de cultură generală, întrebări despre UE și Europa și există o întrebare de departajare”.

Pe lângă bilete gratuite de tren, câștigătorii primesc și un card de reducere cu peste 40.000 de oferte pentru transportul public, instituții de cultură, cazare, mâncare sau sport.

De pildă, tinerii care ajung în România plătesc cu 75% mai puțin pentru intrarea la muzee și au reduceri de 10% la diverse restaurante.

Vizualizări: 1,510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: