Tinerii gorjeni pot obține bani europeni prin Fondul pentru o Tranziție Justă

Tinerii gorjeni pot primii bani europeni dacă pun în aplicare acțiuni locale în comunitățile din care fac parte. Pot primii până la 10.000 de euro, tinerii cu vârste între 15 și 24 de ani din Fondul pentru o Tranziție Justă.

La 22 septembrie 2022 s-a lansat o cerere de candidaturi pentru proiectul EUTeens4Green, cofinanțat de Uniunea Europeană.  Cererea se adresează tinerilor și grupurilor de tineri sau asociațiilor care locuiesc sau își au sediul într-una dintre regiunile vizate de tranziția justă. 


Sunt vizați tinerii din Gorj, Dolj, Hunedoara, Mureș, Galați și Prahova, care pot propune orice activitate care va implica comunitatea lor locală în tranziția verde. Pentru a asigura un proces incluziv și participarea activă a grupurilor defavorizate, consorțiul va coopera cu facilitatori locali, care îi vor ajuta pe solicitanți să își pregătească, în limba lor, propunerile de proiecte și le vor oferi orientări pe parcursul întregului proiect.


Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 3 noiembrie.

După anunțarea proiectelor câștigătoare în cursul lunii decembrie, acțiunile vor demara la începutul anului 2023. Detalii AICI

Vizualizări: 808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: