Tiriplică nu mai e director la Prestaţii Sociale

Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale are de ieri un director interimar după ce democrat-liberalul Filimon Tiriplică a fost revocat din funcţie. Paulina Bâlteanu, angajată a compartimentului de contabilitate a devenit director interimar după ce anterior a mai ocupat acest post. Filimon Tiriplică a pierdut postul de director după ce ordonanţa de guvern care i-a demis pe foştii şefi de la deconcentrate a fost declarată neconstituţională.

Pentru a rămâne director, acesta trebuia să fie funcţionar public, o condiţie pe care Tiriplică nu a putut să o îndeplinească, motiv pentru care a revenit la fostul său loc de muncă. El figurează în continuare ca şef al instituţiei pe pagina de internet a Agenţiei pe care a condus-o interimar timp de câteva luni, însă, de fapt, în locul său, funcţia de director o ocupă Paulina Bâlteanu, care a fost confirmată oficial şi de Ministerul Muncii în postul de conducere.

În paralel, şi social-democratul Alin Văcaru încasează salariul de director al instituţiei, el fiind în concediu medical încă din toamna anului trecut, de când directorii PSD au început să fie schimbaţi din funcţii. Văcaru a intrat atunci în concediu medical, neputând fi schimbat din funcţie, el având şanse să revină pe post, mai ales după ce ordonanţa în baza căreia trebuia să fie demis a fost considerată neconstituţională.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: