Promisiunea lui Pigui: Adio gropi la Hobiţa!

Primarul din Peştişani, Cosmin Pigui, promite că gropile de pe drumul care îi duce pe turişti la Casa Memorială Constantin Brâncuşi din Hobiţa vor deveni istorie de anul acesta. Edilul spune că are deja o firmă contractată în urma unei licitaţii care se va ocupa de reabilitarea integrală a drumului care duce spre acest important obiectiv turistic.

Nu mai puţin de 11.000 de turişti au trecut oficial anul trecut pe la casa în care a copilărit marele sculptor şi dacă vara drumul mai este cum mai este, iarna, gropile sunt la ele acasă. Deja carosabilul a început să arate ca după bombardament, Pigui dând asigurări că, odată cu venirea primăverii, zona va fi transformată în şantier.

„Hobiţa a intrat pe traseele turistice şi interesul nostru este să promovăm zona pentru a creşte numărul vizitatorilor. Drumul de acces, 5 kilometri de drum comunal şi strada de la casa lui Constantin Brâncuşi, este licitat. Când vine vremea bună, se va trece la lucru. Tot drumul va fi scos în totalitate, se va reface infrastructura în totalitate şi vor fi două noi straturi de asfalt, deci gropile vor dispărea”, a declarat primarul din Peştişani.

Vizualizări: 904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: