Vânătorii îşi aleg conducerea

Membrii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj îşi vor alege duminică, 25 februarie, un nou conducător. Consiliul Director l-a nominalizat pentru acest post pe Sorin Birceanu, cel care a condus interimar asociaţia, după ce Niculae Tonca s-a pensionat.

Nu mai puţin de 144 de membri delegaţi cu drept de vot vor participa la alegerile pentru desemnarea unui şef peste vânătorii şi pescarii din judeţ.

Sorin Birceanu, cel propus de Consiliul Director, va avea nevoie de jumătate plus unu din voturile alegătorilor pentru a promova în funcţie. Dacă va obţine voturile necesare, acesta va coordona activitatea asociaţiei pe perioadă nedeterminată.

Sorin Birceanu, originar din Bengeşti Ciocadia, a venit în fruntea asociaţiei din funcţia de secretar al clubului AJVPS de la Târgu Cărbuneşti. „Nu am emoţii. Am lucrat 18 ani în cadrul asociaţiei. Ştiu situaţia care este, foarte mulţi mă cunosc”, a declarat Sorin Birceanu. Dacă nu va obţine suficiente voturi, procedura va fi reluată, urmând ca membrii Consiliului Director să facă o nouă propunere.    

În şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor de duminică se va aproba şi majorarea cotizaţiei de membru vânător. Până acum, cotizaţia a fost de 1.200 lei/an. „Consiliul Director a propus majorarea la 1.350 lei. Este un pas foarte mic, deşi se cunoaşte faptul că în AJVPS Gorj, cotizaţia nu s-a mai schimbat de 5-6 ani. A fost aceeaşi cotizaţie. Avem în momentul de faţă 1128 de membri înscrişi în evidenţele asociaţiei. Au mai fost excluşi şi urmează să trimită excluderile, un număr de 68. Sunt dintre cei care nu şi-au plătit cotizaţia, decedaţi, care au plecat de la noi la alte asociaţii sau care au avut probleme cu justiţia”, a explicat Sorin Birceanu.

Vânătorii trebuie să achite cotizaţia până la data de 30 iunie, pentru a nu risca majorări de întârziere.

Vizualizări: 2,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: