Pănescu propune un „guvernator” pentru Rânca

Semnal de alarmă tras din nou de preşedintele Asociaţiei Cabanierilor şi Concesionarilor din Rânca în privinţa viitorului de care va avea parte această zonă dacă autorităţile nu intervin cu măsuri concrete pentru ajutarea dezvoltării turismului aici.

Constantin Pănescu le propune mai-marilor judeţului să ia în calcul varianta desemnării unui „guvernator” delegat din partea Consiliului Judeţean care să se ocupe de administrarea staţiunii, asta în contextul în care Rânca aparţine de Novaci şi Baia de Fier, iar fiecare primărie şi-a administrat teritoriul cum a considerat de cuviinţă. Într-o postare pe Facebook, adresată liderului PSD Gorj, senatorului Florin Cârciumaru, Pănescu vorbeşte despre nevoia ca judeţul să aibă un reprezentant în Ministerul Turismului pentru a contrabalansa alocarea de fonduri pentru dezvoltarea a 150 de kilometri de pârtie în zona Făgăraş.

Şeful cabanierilor e convins că cei 150 de kilometri vor atrage turiştii din Capitală, în special, iar Rânca va rămâne din nou în coada preferinţelor acestora. Culmea este că plângeri similare au şi cabanierii din Parâng, pe partea cealaltă a muntelui, în judeţul Hunedoara. Şi aceştia observă cum alte zone din ţară sunt susţinute de autorităţi pentru a se dezvolta, iar Rânca şi Parângul sunt lăsate de izbelişte. Straja este cel mai bun exemplu de dezvoltare, aici existând infrastructura necesară atât pentru practicarea sporturilor de iarnă, cât şi pentru cazarea turiştilor în condiţii optime. Opt kilometri de pârtie, instalaţii de telescaun şi telegondolă, parcare cu plată automată, toate au fost create la Straja şi îi atrag pe turiştii din toată ţara. La câţiva kilometri de Rânca, de partea cealaltă a muntelui, în judeţul Vâlcea, s-a dezvoltat un alt domeniu de vis pentru schiori. Vidra este staţiunea care nu face faţă numărului de turişti pe care îi are mai ales la sfârşit de săptămână.

Aici nu există însă spaţii de cazare, iar o variantă ar putea-o reprezenta telegondola la care Pănescu visează de ani de zile şi care ar putea să îi preia pe turişti pentru a-i aduce în Rânca dacă o astfel de investiţie ar fi materializată.

Vizualizări: 1,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: