TITULARIZARE 2013: Sute de profesori aşteptaţi la proba scrisă

Astăzi are loc proba scrisă a examenului de Titularizare, care le asigură profesorilor un post în sistemul de învăţământ preuniversitar, fiind primul examen pe care îl dau absolvenţii de facultate care vor să se angajeze la o şcoală. La examenul scris care va dura patru ore sunt aşteptaţi să participe circa 800 de candidaţi.

Examenul de titularizare, sesiunea 2013, se va desfăşura astăzi, 30 iulie. Proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate va începe la ora 10:00, va dura 4 ore şi se va desfăşura în trei de centre de concurs stabilite la nivel judeţean. La examen sunt aşteptaţi să participe câteva sute de candidaţi. “Examenul se desfăşoară în cele trei centre unde candidaţii şi-au depus dosarele înaintea probei practice, înaintea lecţiilor pe care le-au susţinut. Fiecare s-a înscris la unul dintre centre, mai precis la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, la Colegiul Tehnic Nr.2 sau la Şcoala Gimnazială Gheorghe Tătărăscu. Acolo unde au depus dosarele, acolo vor susţine proba scrisă. Ultima oră de intrare în săli este ora 8,30. Concursul, le oferă o şansă, cel puţin teoretică, pentru suplinire, chiar dacă nu vor obţine toţi un post de titular”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Anul trecut, la nivel naţional, 49,49% dintre candidaţi au luat note peste 7, minimul necesar pentru angajarea pe perioada nedeterminată. Acesta este al doilea an în care examenul va fi supravegheat cu camere video.Titularizarea este al doilea filtru pentru intrarea în învăţământ, după definitivat.

La Şcoala Gimnazială Gheorghe Tătărescu vor susţine examenul 313 candidaţi, la Colegiul Tehnic Nr.2-118 candidaţi, iar la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” vor fi prezenţi 360 de candidaţi.  Primele rezultate vor fi afişate în 5 august. Înregistrarea contestaţiilor se va face la ISJ Gorj în perioada 5 – 6 august, urmând să se transmită la centrele de evaluare, iar rezultatele finale vor fi anunţate în data de 8 august.

POSTURI

“Posturi titularizabile sunt 40, netitularizabile complete sunt 117 şi incomplete 251. Avem posturi propuse pentru continuitate cu nota cel puţin 7, care sunt în număr de 74. În total avem 231 complete şi 251 incomplete şi mai sunt şi trei posturi în litigiu”, declara în urmă cu o circa o lună Ion Işfan, inspector general ISJ Gorj.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: