Toaleta şcolii, la peste 200 de metri depărtare

Elevii şi preşcolarii din satul Glodeni al comunei Bălăneşti se duc cu frică la toaletă şi se gândesc cu groază că vor venii ploile şi zăpezile. Budele sunt la aproximativ 200 de metri de şcoală şi au o vechime de peste 30 de ani. Elevii nu merg niciodată la toaletă nesupravegheaţi, pentru că există riscul să se accidenteze. Primarul din localitate vrea să rezolve cât mai repede această situaţie, dar şi să facă rost de bani pentru acoperişul unei alte şcoli din comună, care cel mai probabil la prima zăpadă va ceda.

Şcoala din satul Glodeni funcţionează şi acum cu grupurile sanitare de acum 30 de ani. Elevii, dar şi preşcolarii merg 200 de metri prin frig, ploi sau zăpadă pentru a ajunge la toaletă. Mai mult decât atât, micuţii stau cu frica-n sân când merg la bude, pentru că se pot oricând accidenta dacă nu sunt atenţi.

Copiii se gândesc cu groază la perioada când vor venii ploile şi zăpezile. „Noi avem toaleta după terenul de sport. Acum a venit frigul şi tremurăm până ajungem acolo. Când plouă ne udăm mereu la picioare că se fac bălţi. Iarna trecută am mers prin zăpadă până peste genunchi. Este foarte greu şi am vrea să avem şi noi toalete în şcoală. Ne este şi frică să ne ducem pentru că am putea cădea şi poate ne lovim”, a spus un copil.

Merg la toaletă însoţiţi de profesor

Elevii nu merg niciodată la toalete fără profesori, pentru a fi preîntâmpinate eventualele evenimente nedorite. „Noi supraveghem elevii în pauză când merg la toaletă, pentru a nu avea probleme. Pe de o parte mergem că este distanţa destul de mare de şcoală, dar şi pentru că sunt aceleaşi grupuri sanitare de acum 30 de ani şi vrem să fie în siguranţă copiii”, a declarat profesorul de serviciu.

Primarul din Bălăneşti vrea să obţină fonduri şi să găsească soluţii pentru a rezolva această problemă. „Noi avem nevoie de bani pentru a face grupuri sanitare în şcoală. Este destul de greu ca elevii să iasă din şcoală şi să meargă aproximativ 200 de metri dacă nu mai mult prin frig până la bude”, a declarat Ovidiu Pungan, primar comuna Bălăneşti.

PERICOL

Aceasta nu este singura problemă. Şi la o şcoală dintr-un sat vecin acoperişul va cădea la prima zăpadă. „Mai avem o şcoală care are probleme cu acoperişul. Am chemat specialiştii şi mi-au spus că este într-un stadiu avansat de degradare şi cel mai probabil la prima zăpadă abundentă va cădea”, a mai spus primarul din Bălăneşti.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: