CEO: Promovări și angajări la ordin politic. „Nici directorii nu pot să se opună”

Angajările și promovările făcute în funcție de carnetul de partid nu mai sunt deloc un secret în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Sindicaliștii spun că văd zilnic astfel de mișcări făcute la ordin politic. “Nici directorii nu pot să treacă, să se opună. Este un lucru arhicunoscut”, a spus un sindicalist din companie.

Deși compania se zbate să supraviețuiască și să mențină cele peste 13 mii de locuri de muncă, mulți politicieni nu văd în Complexul Energetic Oltenia decât o oportunitate de a-și plasa cunoscuții sau colegii de partid într-un loc călduț, sigur și bine plătit.

Simt acest lucru nu doar simplii angajați, ci și sindicaliștii care s-au confruntat cu astfel de situații pe care nu le pot da peste cap nici măcar șefii de subunități. “Interese știu că sunt în jurul acestei companii. E logic că sunt interese. Le simțim, le vedem zi de zi, le citim. Eu, ca sindicalist, poate zi de zi mă confrunt cu aceste interese, de la o promovare până la schimbarea unui loc de muncă. Multe vin la ordin politic, peste care nici directorii nu pot să treacă, să se opună. Este un lucru arhicunoscut. Chiar eu, personal, m-am confruntat cu pile aduse să vină în locul unui membru pe care eu îl reprezint. Eu nu o să accept acest lucru niciodată. Nu mi se pare corect, la ordin politic, să pui pe funcție pe cineva în dezavantajul unui om care a muncit acolo peste 20 de ani. Au reușit și la noi, la Termocentrală”, a mărturisit, la Tele3, sindicalistul Manu Tomescu. (A.A.)

Vizualizări: 5,558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: