Toate dosarele persoanelor cu handicap vor fi verificate

Campaniile de verificare a gorjenilor care beneficiază de ajutor social sau de indemnizaţie de handicap vor continua atât timp cât va fi necesar pentru ca toate dosarele să fie controlate.

George Romanescu, inspector şef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, spune că până la data stabilită iniţial, cea de 9 iulie, nu au putut fi verificate toate persoanele de pe raza judeţului care primesc aceste prestaţii: „Este încă nevoie de timp ca să putem acoperi toţi beneficiarii înregistraţi la nivelul judeţului. Sperăm să le putem finaliza până la sfârşitul lunii august”.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost verificate patru primării care acordă ajutoare sociale, fiind suspendate trei dosare de la plată pentru că beneficiarii nu-şi îndepliniseră obligaţia de a presta orele de muncă datorate în folosul comunităţii. De asemenea, Romanescu precizează că a continuat şi acţiunea de verificare a persoanelor cu handicap: „Au fost controlate alte 160 dosare ale unor persoane cu handicap grav sau accentuat, dintre care 38 reprezintă persoane cu handicap grav. Beneficiarii indemnizaţiilor de handicap provin din localităţi precum  Văgiuleşti, Schela sau Samarineşti. Dintre toate cazurile verificate, unul singur a fost însă propus pentru reevaluare”.

De la începutul lunii iunie, au fost trimise spre reevaluare dosarele a peste 55 de gorjeni, cei mai mulţi figurând cu handicap vizual. În ceea ce priveşte dosarele de ajutor social, au fost verificate aproximativ 900 dintre cele peste 4.000 care există în plată în momentul de faţă. Dintre acestea, au fost sistate 27, iar patru primării au primit amenzi de 500 lei pentru că nu au actualizat anchetele sociale sau nu au emis deciziile de punere în plată la timp.

Este vorba de primăriile Cruşeţ, Borăscu, Logreşti şi Stoina, care au fost sancţionate mai drastic, în timp ce localităţi precum Albeni, Polovragi, Bengeşti-Ciocadia, Plopşoru, Roşia de Amaradia, Prigoria sau Stejari s-au ales doar cu avertisment pentru că nu s-au asigurat că beneficiarii efectuează orele de muncă datorate în folosul comunităţii.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: