Toate şcolile din Gorj au conduceri interimare

Toţi directorii de şcoli din Gorj sunt interimari, la fel şi cei din conducerea Inspectoratului Şcolar. Ministerul Educaţiei anunţase concursuri pe posturi în această vară, dar cel mai probabil la finalul lunii august delegaţiile vor fi prelungite. Inspectorul şcolar general Ion Işfan susţine că mulţi directori nu vor să-şi mai prelungească mandatele.

În acest moment, la nivelul județului Gorj toți directorii unităților de învățământ sunt numiți în funcții prin delegație. Aceste documente vor expira la sfârșitul lunii august și cel mai probabil directorii vor primi noi delegații cu data de 1 septembrie. Se pare că vor mai exista schimbări la anumite unități de învățământ, acolo unde directorii nu vor să mai ocupe aceste funcții. În locul lor vor fi numite alte persoane, după ce vor fi consultați inspectorii școlari și primarii din fiecare localitate. „Cel mai probabil noi o să prelungim delegațiile directorilor unităților de învățământ din Gorj cu data de 1 septembrie. Nu vor fi mari modificări, adică noi nu ne propunem să facem schimbări, dar au venit mai mulți directori la mine care nu vor să mai ocupe aceste funcții, pe motiv că este foarte mult de lucru. O să le găsim înlocuitori împreună cu inspectorii școlari și cu primarii din fiecare localitate”, a declarat Ion Ișfan, inspector școlar general.

Inspectorii, numiți tot cu delegație

Nu numai directorii instituțiilor de învățământ din Gorj ocupă funcțiile de conducere fără examen, ci și inspectorii școlari și chiar inspectorul șef Ion Ișfan, a cărui delegație expiră de asemenea pe data de 31 august. „Nu numai directorii sunt numiți cu delegație, ci și inspectorii școlari și chiar eu sunt numit cu delegație, care va expira pe data de 31 august. O să fie prelungite până la organizarea concursului, că este o procedură care durează. Dacă nu se organizează în luna octombrie, poate se va organiza în martie. Nu știm nimic pentru că nu depinde de noi, ci de cei de la Ministerul Educației”, a mai precizat Ion Ișfan.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: