Tocan de oaie cu mămăliguţă la Festivalul „Maria Lătăreţu”

Prima ediţie a Festivalului „Maria Lătăreţu” pentru copii va avea loc mâine, începând cu ora 20.00, la casa artistei din Bălceşti. Data nu este una întâmplătoare, organizatorii dorind ca artista să fie sărbătorită într-un fel de Sfânta Mărie cu atât mai mult cu cât artista împlineşte pe 7 noiembrie anul acesta 100 de ani de la naştere. Cum era şi firesc, la sfârşitul festivalului, oaspeţii vor fi răsplătiţi cu tocan de oaie, brânză şi mămăliguţă.

Festivalul Copiilor „Maria Lătăreţu” se înscrie în seria manifestărilor dedicate centenarului împlinindu-se 100 de ani de la naşterea privighetorii Gorjului. Peste 15 fetiţe cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani se vor întrece în ale cântatului pe scena amenajată în curtea casei artistei de la Bălceşti. „Este prima ediţie pentru că până acum casa nu a prea avut actele în regulă şi nu am avut cum să organizăm. Acum însă vorbim de o competiţie a copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani din toate judeţele, Mehedinţi, Vâlcea.  Copii au fost selecţionaţi de profesorii lor şi sunt copii care au mai participat la competiţii”, a declarat Dorin Brozbă, scriitor.

Nici un copil nu va rămâne însă nepremiat. Sunt trei premii mai consistente puse în joc, restul copiilor primind menţiune. Pe lângă premiile oferite de organizatori, nora Mariei Lătăreţu şi băiatul acesteia vor acorda şi ei premii pe care nu au dorit să le dezvăluie. „La festival vor fi prezente şi câştigătoarele premiului „Maria Lătăreţu” de-a lungul anilor. Vorbim de Elena Popescu, Măria Băndoiu, Angelica Mirea, Alexandra Bleaje. Totul se va încheia cu o cină gorjenească cu tocan de oaie, mămăliguţa şi caş”, a adăugat Dorin Brozbă. 

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: