Tomograful de la Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost reparat

Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu a fost reparat, iar în câteva zile va fi pus în funcţiune. După aproximativ o jumătate de an, tomograful va deveni funcţional, iar pacienţii care au nevoie de investigaţii medicale nu vor mai fi trimişi la alte spitale. Reparaţia computerului tomograf a costat peste 2 miliarde de lei vechi.

Din cauza unei piese care s-a defectat la computerul tomograf acesta nu a mai putut funcţiona. Săptămâna trecută tomograful a fost reparat, iar acum se aranjează locaţia unde acesta funcţionează şi în câteva zile vor fi investigaţi bolnavii. “Tomograful a fost reparat cu aproximativ 2 miliarde 200 de milioane. Acum se lucrează la igienizarea locaţiei unde acesta se află şi în câteva zile va putea fi folosit. Acesta a fost defecat multe luni şi nu s-a putut repara din cauza lipsei banilor” a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al spitalului.

Reparaţia tomografului a costat peste 2 miliarde de lei vechi. Cadrele medicale sunt foarte mulţumite că tomograful va deveni funcţional, în special medicii din Secţia de Neurologie care trimit cei mai mulţi bolnavi pentru investigaţii medicale. “Ne bucurăm că s-a reparat într-un final pentru că nu mai suntem nevoiţi să trambalăm bolnavii de la un spital la altul sau în alte judeţe. Noi trimiteam cu salvarea pacienţii la Spitalul Târgu-Cărbuneşti pentru tomograf sau în alte judeţe. Pierdeam şi timp, plimbam şi bolnavul, şi blocam şi ambulanţa”, a declarat Ioan Dogariu, şeful secţiei Neurologie.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: