TOP 5 Alimente galbene care opresc îmbătrânirea

Fructele şi legumele galbene conţin antioxidanţi şi fitonutrienţi, precum vitamina C sau flavonoidele, care au efect anti-îmbătrânire şi ajută la fortifierea sistemului imunitar. Pe lângă rolul detoxifiant, alimentele de culoare galbenă vindecă rănile şi inhibă producerea de celulele tumorale.

Fructele şi legumele galbene îmbunătăţesc acuitatea vizuală, stimulează digestia şi scăderile în greutate. Alimentele de culoare galbenă menţin sănătatea inimii şi asigură un aspect sănătos pielii şi dinţilor. Pe lângă aceste proprietăţi, ajută la scăderea colesterolului, dar și la inhibarea producerii de celule canceroase, protejează împotriva cancerului mamar, esofagian, a celui de piele și a celui la stomac.

Perele

Perele conțin apă în proporție de 80%, fibre, potasiu, fier și vitamina C. Aceste fructe sunt recomandate în prevenirea obezității, a diabetului, dar și a bolilor coronariene. Totodată, perele ajută la controlarea nivelului de glucoză din sânge, la scăderea în greutate și la îmbunătățirea puterii de concentrare.

Ardeiul gras

Ardeii grași sunt o sursă excelentă de acid folic și vitaminele A, C și B6, iar datorită acestor antioxidanți, organismul luptă mai bine împotriva bolilor cardiace, a diabetului și a problemelor articulare. Totodată, bogați în fibre, ardeii ajută la scăderea colesterolului și a riscului de cancer.

Bananele

Bananele sunt mai bogate în vitamine și minerale decât celelalte fructe. Astfel, bananele conțin acid folic, vitaminele C, A, E, B6, potasiu, sodiu, fier, calciu și fibre, care protejează împotriva celulelor canceroase și ajută la energizarea tonusul muscular și psihic scăzut. Sunt recomandate și pentru reglarea tensiunii arteriale și tratarea stărilor depresive și de oboseală.

Merele galbene

Merele conțin aproximativ patru grame de fibre, care ajută la arderea caloriilor și influențează în mod direct activitatea tractului digestiv. Antioxidanții din mere reduc la jumătate riscul de a face diabet și colesterol. Studiile au arătat că oamenii care mănâncă 10-15 kilograme de mere pe lună au șanse foarte mici de a dezvolta cancer pulmonar.

Pepenele galben

Pepenele galben are vitamina C și beta-caroten, doi antioxidanți care protejează celulele de acțiunea radicalilor liberi. Datorită conţinutului crescut de potasiu, consumarea de pepene galben contribuie la scăderea tensiunii arteriale și la menținerea unei temperaturi constante în organism.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: