TOP 5 Alimente care te ajută să renunţi la fumat

Dacă vrei să te laşi de fumat dar nici o metodă pe care ţi-au spus-o prietenii nu te ajută, încearcă să apelezi la natură şi la anumite alimente. Consumul de fructe şi legume proaspete ar putea duce, în timp, la renunţarea la fumat.

Există alimente care ne pot ajuta să renunţăm la fumat, numai că nu le percepem în acest mod. Conform studiilor, după ce te laşi de fumat papilele gustative vor reveni la viaţă, iar simţul gustului îmbunătăţit te poate ajuta să nu începi din nou să fumezi. Te poţi gândi la produsele alimentare ca înlocuitori pentru ţigară, când ai sentimentul că îţi lipseşte ceva.

Fructe şi legume proaspete

Persoanele care au consumat zilnic cel puţin patru porţii de fructe şi legume proaspete au raportat o nevoie mai redusă de a fuma, în comparaţie cu cei care mâncau cel mult două porţii de legume şi fructe în fiecare zi. După 14 luni de astfel de regim alimentar, o treime din cei care au mâncat fructe şi legume cu regularitate au renunţat la fumat.

Alimente de urgenţă

După ce te laşi de fumat te vei confrunta cu momente când gura ta are o senzaţie de gol, când are nevoie de o ţigară. În timpul acestor momente poţi apela la produse alimentare de urgenţă pentru a ajuta la înlăturarea nevoii de fuma o ţigară. Alimentele de urgenţă pot fi guma de mestecat fără zahăr, bomboane fără zahăr, bomboane mentolate, jeleuri şi batoane cu scorţişoară.

Legume proaspete

Legumele sunt o alegere sănătoasă pentru produsele alimentare care alungă dorinţa de a fuma, astfel încât poţi lua în considerare ţelina, morcovii, roşiile cherry, conopida şi castraveţii. O posibilă explicaţie este aceea că aportul de fibre din fructe şi legume creşte senzaţia de saţietate. De asemenea, fructele şi legumele potenţează gustul neplăcut al ţigărilor, spre deosebire de alimente precum carnea şi de băuturi precum cafeaua şi alcoolul.

Dulciurile

Atunci când renunţi la fumat, poţi dezvolta o poftă de dulciuri şi atunci trebuie să ai grijă cum abordezi această poftă. Unii oameni se îngraşă după ce se lasă de fumat. Încercaţi aceste alimente dulci, dacă vreţi să vă satisfaceţi pofta, dar sunteţi preocupaţi de creşterea în greutate: şerbet, batoane congelate de suc de fructe, îngheţată cu procent redus de calorii, iaurt degresat şi struguri sau banane congelate.

Alimente cu conţinut scăzut de calorii

Dacă renunţaţi la fumat veţi avea tendinţa să mâncaţi mai mult. În aceste condiţii, încercaţi să înlocuiţi masa pe care o luaţi în mod obişnuit şi care vă place cu versiuni cu conţinut scăzut de calorii. Tăiaţi alimentele în porţii mai mici decât de obicei şi evitaţi să mai luaţi o porţie.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: