TOP 5 Alimente negre care previn bolile

Legumele şi boabele verzi sunt foarte sănătoase, dar la fel sunt şi cele de culoare neagră care au în compoziţie antociani, pigmenţi care pot ajuta la scăderea riscului de cancer, diabet şi boli de inimă. Fructele, legumele, seminţele şi boabele care au culori închise şi intense conţin mulţi antioxidanţi care stimulează sistemul imunitar susţin specialiştii care recomandă consumarea acestora.

Tot mai des printre alimentele recomandate de nutriţionişti se numără şi fructele şi legumele negre. Despre acestea din urmă specialiştii spun că sunt bogate în antocianine, un tip de antioxidanti ce s-a dovedit eficient în prevenirea diabetului, a bolilor de inimă şi a cancerului.

Murele

Aceste fructe delicioase conţin cantităţi mari de antioxidanţi şi de vitamina C, care ajută la scăderea tensiunii arteriale şi stimularea sistemului imunitar. Adăugaţi mure proaspete sau congelate în cereale, iaurt, piureuri şi produse de patiserie.  Murele previn şi declinul mental la vârsta a treia, datorită concentraţiei foarte ridicate de antioxidanti.

Smochinele

Smochinele delicioase sunt o sursă rară de calciu şi au niveluri ridicate de fibre şi minerale, precum potasiu şi mangan. Asociaţi smochinele cu brânzeturi şi adăugaţi-le în salate.

Ridichi negre

Ca şi alte legume crucifere, ridichile negre conţin substanţe care activează procesul de detoxifiere în corpul nostru pentru a ajuta la combaterea bolilor grave, cum ar fi cancerul. Tăiaţi ridichile în felii subţiri pentru a le adăuga în salate proaspete sau asezonaţi-le cu ulei, sare şi piper şi apoi puneţi-le pe grătar până se rumenesc. Prin gătire, iuţeala din ridichii se diminuează.

Fasole neagră

Pe lângă cantităţile mari de acid folic şi fibre, fasolea neagră conţine, de asemenea, o abundenţă de antioxidanţi puternici şi magneziu, un mineral esenţial pentru oase, sistemul imunitar şi sănătatea inimii. Adăugaţi fasole neagră uscată sau conservată la supe, tocane, tacos şi salate de legume.

Ceaiul negru

Bogat în antioxidanţi, ceaiul negru poate regla nivelurile de glucoză şi trigliceride din sânge, ceea pe termen lung reduce riscul de diabet zaharat şi boli de inimă. Încercaţi să beţi ceai negru pe tot parcursul zilei în loc de băuturi dulci.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: