TOP 5 Factori care influenţează obezitatea infantilă

Obezitatea este o problemă serioasă care afectează lumea modernă. O mare problemă a ultimilor ani este însă obezitatea infantilă, care este una dintre principalele cauze ale micşorării speranţei de viaţă la generaţiile tinere. Copiii încep să fie afectaţi de această boală încă de la câţiva anişori.

Ultimele cercetări realizate cu privire la cauzele care determină obezitatea infantilă arată că generaţia actuală de copii este prima care are o speranţă de viaţă mai mică decât a părinţilor din cauza excesului de greutate. Din ce în ce mai mulţi copii se îmbolnăvesc de boli care sunt caracteristice bătrâneţii. Printre acestea se numără diabetul, afecţiunile hepatice şi hipertensiunea arterială. Obezitatea infantilă poate fi combătută în primul rând prin alimentaţie. Cu toate acestea, există o serie de obiceiuri care ar trebui evitate pentru că influenţează creşterea în greutate a copiilor.

Sucul de fructe şi băuturile carbogazoase în exces

Mulţi părinţi cred că sucul de fructe este sănătos pentru copii şi exagerează cu astfel de lichide în meniurile zilnice. Numai că puţini ştiu că sucurile de fructe sunt bogate în zahăr şi că trebuie băute cu măsură. Sucurile carbogazoase sunt de asemenea un factor care duce la obezitate, indiferent de vârstă, de aceea nu sunt deloc recomandate pentru copii.

Televizorul

Un alt factor care poate favoriza obezitatea în rândul copiilor este televizorul. Dacă cel mic are televizor în propria camera riscă să devină din ce în ce mai inactiv şi mai leneş pentru că petrece cea mai mare parte din timpul în care stă în casă în faţa televizorului.

Calculatorul

La fel ca şi televizorul, calculatorul este un factor care duce la obezitate. Copiii petrec din ce în ce mai mult timp în faţa calculatorului ceea ce îi împiedică să facă sport, iar lipsa de mişcare duce implicit la creşterea în greutate.

Consumul exagerat de dulciuri

Consumul de dulciuri este una dintre cauzele principale ale obezităţii. Dacă un copil petrece mai puţin timp alături de părinţi el are tendinţa de a mânca numai ce vrea el. Asta înseamnă că va consuma din abundenţă dulciuri şi îşi va da peste cap metabolismul.

Obezitatea este ereditară

Dacă un părinte este obez, există o şansă de 50% ca şi copiii săi să devină obezi. Dacă ambii părinţi sunt obezi, copilul are o şansă de 80% să fie obez. Deşi există anumite afecţiuni medicale care produc obezitatea, mai puţin de 1% dintre cazurile de obezitate sunt produse de probleme fizice.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: