TOP 5 metode de a întări sistemul imunitar în sezonul rece

Odată cu venirea sezonului rece începe lupta împotriva răcelilor, gripelor şi virozelor de sezon. De aceea medici ne recomandă să avem grijă de sistemul imunitar şi să-l întărim la timp pentru a nu fi prea târziu. Acest lucru se poate realiza şi fără medicamentaţie, la medic urmând să apelăm doar în cazuri în care sistemul imunitar e afectat grav de antibiotice sau de o serie de alte boli care reduc imunitatea organismului.

Principalul mod de a întări sistemul imunitar odată cu venirea toamnei este o alimentaţie bogată în fructe şi legume proaspete şi în egală măsură şi mişcarea. Acestea îi vor oferi corpului nutrienţii şi vitaminele de care are nevoie pentru a lupta împotriva răcelii şi gripei.

Laptele

Laptele este o sursă de vitamine şi minerale de care corpul are foarte mare nevoie. Consumat în mod regulat laptele întăreşte şi oasele fiind excelent şi în lupta contra răcelii şi gripei.

Portocalele şi lămâile

Portocalele şi lămâile sunt surse directe de vitamina C pentru organism. Toată lumea ştie că vitamina C este cel mai potrivit scut împotriva răcelilor, virozelor şi al gripelor tocmai prin ajutorul pe care îl dau sistemului imunitar.

Legumele

Legumele contribuie din plin la întărirea sistemului imunitar şi de aceea sunt cele mai bune medicamente împotriva răcelilor. Organismul îşi ia din acestea nutrienţii, vitaminele, proteinele şi mineralele de care are nevoie pentru a-şi întări sistemul imunitar, fapt ce poate duce la ţinerea departe de noi a acestor boli pe o perioadă lungă din aceste anotimpuri friguroase.

Hidratarea

Un alt lucru important pentru întărirea sistemului imunitar este hidratarea suficientă a organismului. Pe perioada în care este cald afară corpul are nevoie de o hidratare mai abundentă faţă de restul anului iar dacă acest lucru nu este făcut la timp are repercusiuni în viitor asupra sistemului imunitar.

Sportul

Mişcarea este un alt element important atunci când dorim să ne întărim sistemul imunitar. Mişcarea pune tot organismul în funcţiune, sângele este pompat mai rapid de la inimă spre creier şi prin restul corpului, lucru benefic în întărirea sistemului imunitar. Dacă facem sport regulat, cel puţin de câteva ori pe săptămâna suntem mai feriţi de aceste boli cu un procent de 40% faţă de persoanele sedentare.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: