TOP 5 Motive pentru a nu sări peste micul dejun

Auzim tot mai des că micul dejun trebuie să fie cea mai importantă masă a zilei. Cu toate acestea, graba în care se derulează viaţa de zi cu zi şi ritmul nostru de viaţă dezordonat nu ne prea permit să acordăm importanţa cuvenită acestei mese, decât poate în weekend, când avem mai mult timp liber.

Dieteticienii şi nutriţioniştii din lumea întreagă laudă virtuţile micului-dejun. Un mic dejun sănătos îţi dă energie pentru întreaga zi și îţi hrăneşte creierul spun ei. Iată câteva motive importante pentru care micul dejun n-ar trebui să fie tratat cu indiferenţă sau să lipsească din programul nostru de masă.

Stimulează metabolismul şi previne unele boli

Micul-dejun contribuie la stimularea şi accelerarea metabolismului şi prin urmare încurajează arderea de calorii mai degrabă decât stocarea lor. Micul dejun bogat influențează echilibrele hormonale din organism. Noi studii au asociat lipsa unui mic dejun cu apariţia bolilor de inimă şi a diabetului. Astfel s-a observat că persoanele ce nu luau micul dejun aveau un nivelul crescut al colesterolului şi al glicemiei.

Creşte aportul de nutrienţi necesar organismului

Micul-dejun creşte aportul de nutrienţi, iar cantităţile de fibre, de vitamine şi minerale în special calciu, fier şi magneziu din organism, sunt mai ridicate. Încearcă totuşi să eviţi variantele nesănătoase şi optează pentru o gustare care deşi are mai multe calorii, nu este plină de aditivi.

Previne senzaţia de foame pe parcursul zilei

Micul-dejun ajută la prevenirea apariţiei senzaţiei de foame, iar astfel vor fi consumate mai puţine calorii şi alimente nesănătoase pe parcursul zilei. Totodată, dacă nu iți iei micul dejun dimineața, poți deveni iritabil. Acest lucru se produce datorită scăderii glicemiei, ce se manifestă în general pe la jumătatea dimineţii şi conduce la apariţia iritabilităţii şi a nervozităţii.

Îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea

Micul-dejun îmbunătăţeşte memoria şi nivelul de concentrare. De asemenea, starea de spirit va fi îmbunătăţită la cei care se bucură de această masă a zilei, în comparaţie cu persoanele care nu servesc micul dejun. Lipsa mesei de dimineață poate provoca stări de amețeală, confuzie și sistemul imunitar ar putea să slăbească, devenind mai vulnerabil în fața bacteriilor și a virusurilor.

Ajută la menţinerea greutăţii

Micul-dejun contribuie la menţinerea greutăţii, crescând şansele de a menţine un număr sănătos de kilograme. Procesele metabolice declanşate după micul-dejun folosesc cu maximă eficiență carbohidrații și proteinele pentru a produce combustibil și a arde eficient țesuturile adipoase din organism.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: