TOP 5 Trucuri care să te motiveze să faci mişcare

Problema cea mai mare în cazul celor care au nevoie să meargă la sală, dar nu o fac, e lipsa de motivare. Sunt multe persoane care vor să renunţe la sedentarism şi să slăbească, dar le lipseşte motivaţia. Există însă o serie de trucuri şi recompense, testate de specialişti, pe care persoanele sedentare le pot folosi pentru a se auto-motiva să facă mişcare.

Dincolo de motivarea interioară şi de micile trucuri care te conving că sportul este o activitate amuzantă şi sănătoasă, nu uita că o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă este esenţială pentru a slăbi. Iar hidratarea este cea care te echilibrează, îţi menţine corpul activ şi îţi dă energia de a face tot ce ţi-ai propus.

Găseşte o sală cu clase diversificate

Este important să găseşti o sală de fitness care oferă posibilitatea de a alege între clase diversificate pentru începători, intermediari sau avansaţi, antrenamente în aer liber şi ore de tonifiere şi stretching. Caută o sală cu un orar cu cel puţin două ore de antrenamente pe zi, în intervale diferite de timp, pentru a putea să ajungi la sală chiar şi în zilele în care ai multe probleme de rezolvat.

Practică un sport inovator şi distractiv

Să găseşti o activitate sportivă care să te atragă poate fi o bună formulă pentru a slăbi şi pentru a fi motivat să continui programul început. Dacă eşti plictisit de rutina aparatelor din sala de forţă, caută alte modalităţi mai amuzante de a face mişcare, precum antrenamentele cardio, la care arzi multe grăsimi. Kangoo Jumps este un sport inovator, care combină distracţia cu exerciţiul fizic.

Împrieteneşte-te cu antrenorul de la sală

Este esenţial ca persoanele care vor să slăbească şi nu sunt obişnuite deloc cu antrenamentele fizice să discute cu un antrenor de fitness şi să stabilească împreună o serie de obiective realiste, care să le aducă suficiente recompense încă de la primele ore. Apoi, o relaţie cât mai apropiată şi deschisă cu antrenorul le va determina să se simtă confortabil în sala de fitness şi le va motiva şi mai mult.

Convinge un prieten să facă sport cu tine

Este mult mai dificil să renunţi la antrenamente dacă ştii că există cineva care te aşteaptă la sală sau cu care ai stabilit să ieşi la jogging în parc. Fie că îţi găseşti o prietenă cu care să faci exerciţii fizice, fie că îţi formezi un grup de persoane care merg la acelaşi tip de clase, va fi mai distractiv şi mai motivant să faceţi mişcare împreună.

Transformă sportul într-o activitate de familie

Să faci exerciţii şi să ţii dietă nu pare a fi ceva distractiv, dar dacă vei găsi o activitate care să fie pe placul întregii familii, cu siguranţă vei fi mult mai motivat să nu renunţi. Există o varietate de antrenamente pe care le poţi face împreună cu cei dragi: înot, ciclism, kangoo jumps, tenis.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: