Topul firmelor gorjene cu cele mai mari datorii

Uzina Mecanică Sadu este firma din Gorj cu cele mai mari datorii la bugetul de stat. Debitele acesteia depăşesc suma de 82.7 milioane. Următorii datornici în topul realizat de către direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj sunt Minprest Serv Rovinari şi Rostramo SA Târgu Jiu.

Marii datornici beneficiază de înţelegerea inspectorilor fiscali, deşi au datorii de sute de milioane. Şefii finanţelor spun că firmele trebuie ajutate în această perioadă de criză. ”Pe locul I în topul firmelor datornice se află Uzina Mecanică Sadu, care datorează peste 80 milioane RON, pe locul doi Minprest Serv S.A. din Rovinari, care are amânare la plată şi datorează şapte milioane de lei, iar locul trei este ocupat de către Rostramo cu o datorie de 6 milioane”, a spus Gheorghe Paraschivu, director adjunct DGFP Gorj.

Datornicii susţin că au luat măsurile necesare pentru ca restanţele să poată fi plătite. “S-a aprobat programul de restructurare care presupune în primul rând crearea şi lărgirea parcului industrial de la Sadu 2 şi vânzarea activelor care nu concură la procesul de fabricaţie a muniţie, iar banii vor fi folosiţi pentru stingerea datoriei”, a declarat directorul general al UM Sadu, Gheorghe Boian.

Restructurări

Pentru a scăpa de aceste datorii la bugetul de stat, conducerea Minprest a luat hotărârea de a face restructurări de personal. Astfel că în următoarea perioadă 300 de angajaţi ai acestei firme vor fi trimişi acasă. ”Avem o soluţie pentru ieşirea din această situaţie…restructurarea. La noi, 95% din cheltuieli reprezintă salariile angajaţilor”, a declarat Elena Vintilescu, director general Minprest Serv S.A. Rovinari.

În total Direcţia Generală a Finanţelor Publice are de recuperat de la firmele gorjene datorii restante de circa 170 milioane RON.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: