Tot fără gol, dar cu un punct!

Meciul cu FC Braşov nu a adus pentru Pandurii golul mult aşteptat, dar a adus totuşi primul punct din acest retur. Echipa gorjeană rămâne fără nici un gol marcat în campionat de patru luni, ultima reuşită fiind dubla lui Stângă din meciul cu CFR programat pe data de 22 noiembrie la Târgu Jiu. Totuşi acest punct obţinut pe teren propriu a scos echipa pentru moment de pe locurile retrogradabile. Pentru Pandurii urmează acum alte două jocuri dificile, cu FC Argeş în deplasare etapa viitoare şi cu Steaua la Târgu Jiu.

Pandurii a avut misiunea de a trece în această etapă de cea mai sigură apărare a ligii I din acest retur. Fără gol primit în partea a doua a campionatului şi cu doar 13 goluri primite în toate jocurile de până acum, braşovenii lui Răzvan Lucescu primesc destul de greu gol, beneficiind acum şi de serviciile a doi dintre cei mai buni portari din ţară, Coman şi Stelea. Ambii au avut ocazia de a se evidenţia la Târgu Jiu, locul lui Coman, care s-a accidentat în prima repriză, fiind luat în partea a doua a meciului de veteranul ligii I, Bogdan Stelea.

Chiar dacă au o apărare sigură, braşovenii au fost dominaţi de gazde la acest meci, Pandurii având o evoluţie mult peste cele din primele trei etape, lucru constatat şi de antrenorul Sorin Cârţu, dispus mereu să critice ceva după fiecare meci dar mult mai liniştit acum: „Am jucat mult mai bine şi am fost mulţumit de dăruirea lor de această dată deşi am ratat din nou foarte mult.” Jocul bun al echipei sale, ambiţia cu care au evoluat acum unii jucători şi numeroasele ocazii create la poarta braşovenilor dau speranţe că pe viitor se vor putea obţine şi mult aşteptatele victorii şi că vor fi înscrise şi goluri. Pandurii n-au jucat atât de slab cum o arată rezultatele de până acum dar ghinionul i-a urmărit meci de meci, lucru constatat şi de această dată când Cardoso a trimis balonul în bară, de această dată la poarta adversarilor, iar Simion a reuşit să înscrie dar golul său a fost anulat pe motiv de ofsaid. La faza respeczivă, pe finalul primei reprize, Coman s-a accidentat şi numeroşii suporteri ai echipei au crezut că acest lucru va constitui o oportunitate de a înscrie mai uşor pentru Pandurii dar în poarta oaspeţilor a intrat în partea a doua a meciului Stelea care a fost din nou magistral şi s-a evidenţiat respingând şuturile lui Rus, Tremonti, Raskovic şi Simion. Chiar dacă şi-au creat numeroase ocazii de a marca la fel ca şi la meciul cu Unirea Urziceni, Pandurii n-au găsit nici acum calea sper gol, fiind parcă blestemaţi să nu înscrie cum constata cu amărăciune antrenorul Cârţu la final de joc, explicând că a făcut tot ce se putea face, ducând echipa şi la biserică înaintea acestui meci: „Am fost şi la mănăstire cu ei cu o zi înaintea meciului, dar văd că nu prea este anul celor care sunt credincioşi, cine ştie, o mai fi şi anul lui 666.”

Finalul de meci a adus şi probleme de lot pentru Pandurii, Raskovic fiind grav accidentat şi părăsind terenul după ce şi-a pierdut cunoştinta, fiind transportat cu ambulanţa la spital. Locul acestui a fost luat de spaniolul Arrieta, aflat la debut în acest retur.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: