Tot mai multe cupluri divorţează la primărie

Divorţul la primărie devine deja o practică în Târgu Jiu. Peste 20 de cupluri din municipiu au cerut să le fie dezlegată căsătoria la primărie în doar două luni de când este posibil acest lucru. Autorităţile locale spun că numărul doritorilor este într-o continuă creştere. Un posibil motiv ar fi taxa mică percepută în acest sens. 

Îngrijorător este faptul că tot mai multe cupluri vor să divorţeze. Reprezentanţii Primăriei spun că tot mai multe cupluri se prezintă zilnic pentru a solicita informaţii în vederea înaintării actelor de divorţ. Explicaţia ar fi taxele mici pe care le-a impus Primăria Târgu Jiu pentru desfacerea căsătoriei. „Sunt foarte multe familii tinere care vin să divorţeze, este o modalitate foarte, foarte simplă, mult mai economică, avem una dintre cele mai mici taxe, nu este nevoie de foarte multe acte sau de drumuri repetate”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Târgu Jiu.   

Taxa de divorţ percepută de Primăria Târgu Jiu, respectiv 100 de lei, este printre cele mai mici în comparaţie cu alte localităţi din ţară.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: