Toţi şefii Casei de Sănătate Gorj – puşi pe liber

Numirea bruscă a lui Cosma Dumitrescu în fruntea Casei de Sănătate din judeţ pare să fi fost o simplă glumă pe lângă ce a urmat după promovarea acestuia pentru că, de ieri, e oficial faptul că încă doi directori liberali din conducerea instituţiei sunt puşi pe liber, fiind anunţaţi că sunt în preaviz, după ce posturile le-au fost scoase la concurs. Politicienii au fost surprinşi atunci şi aşa par să fi rămas până acum pentru că nu i-am mai auzit comentând noile „disponibilizări”, mai ales că nu se ştie din partea cui vor fi noii directori, de la PDL sau de la PSD?

Noul director interimar Cosma Dumitrescu a anunţat ieri că nu doar postul ocupat de el de câteva zile este scos la concurs, ci şi cel de director economic şi cel de director executiv adjunct. Funcţiile respective erau ocupate până acum de Nicolae Şomănescu şi de Luciana Rovenţa, ambii fiind acum în preaviz de 30 de zile. Directorul programe cu furnizorii, Elena Cojocaru, fostă intermară în fruntea instituţiei, are şi ea postul vacantat, dar nu este în preaviz pentru că nu este personal contractual, după cum a explicat şeful interimar al instituţiei. Cosma Dumitrescu spune că încă nu ştie dacă va candida pentru funcţia de conducere în care se află interimar, mai ales că nu are sprijinul niciunui partid politic. El este membru al PSD Gorj, dar funcţia aparţine democrat-liberalilor, Dumitrescu afirmând că inclusiv colegii săi de partid l-au sunat în ultimele zile să îl întrebe cum a „aterizat” în fruntea Casei de Sănătate.

„Aterizat” în postul de director

„M-au sunat de-ai mei de la PSD să mă întrebe cum am aterizat aici în funcţia asta şi n-am avut ce să le zic decât că poate s-a ţinut cont de faptul că am mai fost director economic acum vreo patru ani. Oricum, fostul director a fost schimbat pentru că s-au schimbat indicatorii de performanţă ce trebuiau atinşi şi legea prevede că atunci când schimbarea indicatorilor e cu 50% mai mare trebuie eliberat postul, ceea ce s-a şi făcut, dar fără să mă implic eu în vreun fel. Acum oricum văd că se schimbă tot ce e liberal, aşa că şi celelalte posturi sunt scoase la concurs”, spune Cosma Dumitrescu.

Noul şef al Casei Asigurărilor de Sănătate Gorj a fost numit în funcţie la sfârşitul săptămânii trecute, decizia luându-i prin surprindere pe liderii locali ai organizaţiilor judeţene ale PSD şi PDL, Cosma Dumitrescu menţionând acum că este membru PSD „formal” pentru că nu a mai trecut pe la partid de mulţi ani. Fostul director, Gheorghe Cocină, membru PNL, a anunţat că nu va contesta decizia de schimbare a sa din funcţie. După anunţul de ieri se naşte totuşi o întrebare, legată de cine anume va participa la concursul de peste două săptămâni, atâta timp cât, teoretic, cel puţin, Casa de Sănătate aparţine PDL, dar acum e condusă de un membru PSD? Viitorii candidaţi pot fi şi de la un partid şi de la altul sau doar de la PSD şi, dacă „da” la prima variantă, asta înseamnă că numirile, că de fapt concursuri nu prea pot fi considerate schimbările de acum, vor fi făcute în funcţie de culoarea politică a ministrului de la Bucureşti?

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: