Traficanți de droguri în așteptarea condamnării

Grea viață pentru vreo 12 tineri care sunt anchetați, cu excepția unuia, în stare de arest preventiv pentru că s-au organizat într-un grup infracțional care se ocupa atât cu traficul de droguri, cât și cu consumul de etnobotanice, canabis și heroină.

Dosarul instrumentat în vară de procurorii DIICOT Gorj pare să fie atât de bine pus la punct încât toți cei trimiși în judecată au decis ieri să își recunoască faptele și să își primească în cel mai scurt timp posibil pedepsele, toți dorind să scape cât mai repede din spatele gratiilor.

În discuțiile avute cu judecătorul de caz, tinerii care au recunoscut că au făcut trafic și consum de droguri au menționat nu doar că recunosc și regretă faptele, dar și că vor să fie liberi cât mai repede, să nu mai stea în celulele de arest nici măcar o zi. Aceștia s-au arătat dispuși inclusiv să presteze muncă în folosul comunității, doar-doar vor fi lăsați mai repede în libertate, pentru mulți dintre ei faptele comise putând fi sancționate cu închisoare cu suspendare. Unii vor primi câțiva ani buni de închisoare, având timp suficient să mediteze la „prostiile” pe care le-au făcut, mulți din cei audiați ieri spunând că s-au apucat să consume droguri în perioada în care vânzarea etnobotanicelor era la liber.

Ulterior, dependența și închiderea magazinelor de vise i-a făcut să apuce pe cărări greșite, unii ajungând să își procure drogurile de la Craiova. Le revindeau apoi altor tineri din Târgu Jiu și București, dar și pe la Bălănești, Turburea și Plopșoru, unde sunt discoteci și amatori de „iarbă”, cei care erau inițial consumatori devenind traficanți, ei spunând că nu câștigau din afacerea respectivă decât cât să își procure cantitățile necesare consumului propriu. Tinerii care așteaptă din partea instanței sentința sunt Alexandru Mihai Oltean, Aurelian Cristian Cimpoeru, Cătălin Dănuț Guțu, Ionuț Marian Badea, Ion Efimian Torop, Marian Filip, Cătălin Oproiu, Dragoș Ionuț Rădoi, Robert Florian Mihai, Alexandru Emanuel Miron, Laurențiu Cristian Motocu și Mihai Octavian Șerban. Doar ultimul a fost judecat în stare de libertate, ceilalți 11 fiind în arest preventiv din luna iulie, când au fost prinși și încătușați după niște descinderi de amploare efectuate de procurori și mascați.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: