Traficanții de droguri rămân după gratii

Tinerii din rețeaua de traficanți de droguri destructurată cu o săptămână în urmă de procurorii DIICOT Târgu Jiu rămân în spatele gratiilor, așa cum era previzibil, după ce Curtea de Apel Craiova le-a respins contestațiile depuse la decizia Tribunalului Gorj prin care pe numele lor erau emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cei 11 membri ai grupării au sperat că în Bănie îi vor convinge pe judecători să îi lase cel mult în arest la domiciliu, dar faptele lor nu par să fie atât de simple încât magistrații să accepte o asemenea variantă.

Inculpaţii Oltean Alexandru - Mihai, Cimpoeru Aurelian-Cristian, Guţu Cătălin Dănuţ, Badea Ionuţ Marian, Torop Efimian Ion, Filip Marian, Oproiu Cătălin, Rădoi Dragoş-Ionuţ, Mihai Robert Florian, Miron Alexandru Emanuel şi Motocu Laurenţiu-Cristian sunt indivizii pentru care anchetatorii au cerut și obținut mandate de arestare preventivă. Aceștia și alți indivizi au fost ridicați de mascați cu o săptămână în urmă după mai multe descinderi făcute în diferite locații din județ, dar și din Dolj și București, 25 de tineri fiind aduși la audieri în cele din urmă. Unii dintre ei au fost prinși în flagrant, asupra lor fiind găsite diferite cantități de canabis sau etnobotanice. Drogurile erau destinate în special tinerilor din Târgu Jiu, liderul grupării fiind un individ din Brănești.

„Membrii grupării din Tg-Jiu se aprovizionau cu substanţe cu efecte psihoactive sau stupefiante, la un interval de 2-3 zile, fie direct de la Guţu Cătălin-Dănuţ, din comuna Brăneşti, fie de la dealerii din Craiova, respectiv inculpatul Oltean Alexandru-Mihai şi Cimpoeru Aurelian-Cristian”, au menționat anchetatorii. Potrivit DIICOT, după ce efectuau aprovizionarea folosind autoturisme personale sau împrumutate, vindeau drogurile în Tg-Jiu, la comandă telefonică, în diferite puncte, respectiv „La Coloană”, „sub Pasarelă”, „la Gogoaşa Furioasa”, la barul KUBIK din zona de sud a Pieţei Centrale, cât şi în zona Dacia şi localuri din Tg. Jiu. Drept complice în activităţile infracţionale era folosit taximetristul Miron Alexandru-Emanuel.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: